MOLINO A VENTO BIO NERO D´AVOLA´21 13,5% 75CL

RiikItaalia
PiirkondSitsiilia
MarjasortNero d`Avola
KuivusasteKuiv
Alkoholisisaldus13.5% vol
LiikKaitstud geograafilise tähisega vein
TootjaTenute Orestiadi
Kogus kastis6

Molino a Vento veinid valmivad Itaalias, Sitsiilia`s. Vinamarjad on kasvatatud orgaaniliselt (Reg. 834/07) Gibellina oru põldudel, kus põldude väetamisel kasutatakse naturaalseid segusõnnikuid ja umbrohu tõrje toimib käsitsi kõplamise teel.

Molino a Vento veinimaja viljeleb orgaanilist viinamarja kasvatust. BIO sarja veinid on kasvatatud orgaaniliselt (Reg. 834/07) Gibellina oru põldudel, kus põldude väetamisel kasutatakse naturaalseid segusõnnikuid ja umbrohu tõrje toimib käsitsi kõplamise teel. Viinamarjad korjatakse käsitsi väikestesse kastidesse, pressitakse, kasutatakse valitud pärmi (GMO vaba). 
Veinisarjas on esindatud Sitsiilia piirkonna valge vein Grillo ja punaveinist Nero d`Avola. 
 

Omadused

TootmisviisViinamarjad korjatakse käsitsi väikestesse kastidesse, pressitakse, kasutatakse valitud pärmi (GMO vaba), fermentatsioon toimub 10-12 päeva temperatuuril 24-30°C. Vein laagerdub terasvaadis ja osaliselt tammevaadis ning veini valmistamisel on kasutatud sulfiteid minimaalselt, mis on 2-3 korda vähem kui tavaveinides.
VärvusRubiinpunane, violetse alatooniga
AroomAroomis on tunda musti luuvilju ja marju, mureleid, kirsse, vaarikaid.
MaitseMaitse on kuiv, keskmise täidlusega, marjane, tunda küpsenud kirsse, põldmarju, vaarikaid, marjaparki, vürtse. Järelamaitse on sametiselt pehmed tanniinid.
ToidusoovitusBBQ lihad, Eelroad, Linnuliha, Part, Sealiha, Pasta
Serveerimine15-17°C Bordeaux tüüpi punaveini pokaalist
SäilitustingimusedArengupotentsiaal 4-6 aastat alates korjeaastast.
AllergeenidSulfiit (E220<->E228)