Riik | Itaalia |
---|---|
Piirkond | Sitsiilia |
Marjasort | Nero d`Avola |
Kuivusaste | Kuiv |
Alkoholisisaldus | 13.5% vol |
Liik | Kaitstud geograafilise tähisega vein |
Tootja | Tenute Orestiadi |
Kogus kastis | 6 |
Molino a Vento veinid valmivad Itaalias, Sitsiilia`s. Vinamarjad on kasvatatud orgaaniliselt (Reg. 834/07) Gibellina oru põldudel, kus põldude väetamisel kasutatakse naturaalseid segusõnnikuid ja umbrohu tõrje toimib käsitsi kõplamise teel.
Molino a Vento veinimaja viljeleb orgaanilist viinamarja kasvatust. BIO sarja veinid on kasvatatud orgaaniliselt (Reg. 834/07) Gibellina oru põldudel, kus põldude väetamisel kasutatakse naturaalseid segusõnnikuid ja umbrohu tõrje toimib käsitsi kõplamise teel. Viinamarjad korjatakse käsitsi väikestesse kastidesse, pressitakse, kasutatakse valitud pärmi (GMO vaba).
Veinisarjas on esindatud Sitsiilia piirkonna valge vein Grillo ja punaveinist Nero d`Avola.
Tootmisviis | Viinamarjad korjatakse käsitsi väikestesse kastidesse, pressitakse, kasutatakse valitud pärmi (GMO vaba), fermentatsioon toimub 10-12 päeva temperatuuril 24-30°C. Vein laagerdub terasvaadis ja osaliselt tammevaadis ning veini valmistamisel on kasutatud sulfiteid minimaalselt, mis on 2-3 korda vähem kui tavaveinides. |
---|---|
Värvus | Rubiinpunane, violetse alatooniga |
Aroom | Aroomis on tunda musti luuvilju ja marju, mureleid, kirsse, vaarikaid. |
Maitse | Maitse on kuiv, keskmise täidlusega, marjane, tunda küpsenud kirsse, põldmarju, vaarikaid, marjaparki, vürtse. Järelamaitse on sametiselt pehmed tanniinid. |
Toidusoovitus | BBQ lihad, Eelroad, Linnuliha, Part, Sealiha, Pasta |
Serveerimine | 15-17°C Bordeaux tüüpi punaveini pokaalist |
Säilitustingimused | Arengupotentsiaal 4-6 aastat alates korjeaastast. |