Riik | Itaalia |
---|---|
Piirkond | Sitsiilia |
Marjasort | Grillo |
Kuivusaste | Kuiv |
Alkoholisisaldus | 12.5% vol |
Liik | Kaitstud geograafilise tähisega vein |
Tootja | Tenute Orestiadi |
Kogus kastis | 6 |
Molino a Vento veinid valmivad Itaalias, Sitsiilia`s. Üle 2500 aasta on Sitsiilia olnud tähtis viinamarja kasvatuskeskkond Vahemere piirkonnas.
Molino a Vento veinimaja viljeleb orgaanilist viinamarja kasvatust. BIO sarja veinid on kasvatatud orgaaniliselt (Reg. 834/07) Gibellina oru põldudel, kus põldude väetamisel kasutatakse naturaalseid segusõnnikuid ja umbrohu tõrje toimib käsitsi kõplamise teel. Viinamarjad korjatakse käsitsi väikestesse kastidesse, pressitakse, kasutatakse valitud pärmi (GMO vaba).
Veinisarjas on esindatud Sitsiilia piirkonna valge vein Grillo ja punaveinist Nero d`Avola.
Tootmisviis | Viinamarjad korjatakse, pressitakse, kestakontakt veinivirdega toimub 12 tundi. Fermentatsioon toimub 13-15 päeva temperatuuril 10-12°C ja edasi vein laagerdub terasvaadis. Vein ei ole läbinud malolaktilist fermentatsiooni. |
---|---|
Värvus | Helekollane, roheka alatooniga |
Aroom | Aroomis on tunda troopilisi puuvilju, värskeid tsitrusevilju, floraalsust, värskeid ürte ja tsitruselist mineraalsus |
Maitse | Maitse on kuiv, keskmise täidlusega, hea happesusega, tunda kollaseid luu-ja puuvilju, aprikoose, kollaseid õunu, melonit ja ürdisust. Järelmaitse puuviljane, mineraalselt tsitruseline |
Toidusoovitus | Aperitiiv, Eelroad, Sushi&Sashimi, Mereannid, Valge kala, Pasta |
Serveerimine | Jahutatult 7-9°C Bordeaux tüüpi valgeveini pokaalist |
Säilitustingimused | Arengupotentsiaal 2-4 aastat alates korjeaastast. |