Riik | Iisrael |
---|---|
Piirkond | Golan Heights |
Marjasort | Sauvignon Blanc, Verdejo, Pinot Gris, Chardonnay |
Kuivusaste | Kuiv |
Alkoholisisaldus | 13.5% vol |
Liik | Vein |
Tootja | Golan Heights Winery |
Kogus kastis | 6 |
Golan Heights veinimaja paikneb Iisraelis, Golani kõrgendikul. Veinimaja esimene vein lansseeriti 1984 a. Yarden Sauvignon Blanc 1983 aastakäik. Veinimaja peaveinimeister on Viktor Schoenfeld, kes on veinialase hariduse omandanud Prantsuse ja Kalifornia ülikoolides ning kõik veinid kannavad Kosher märgist.
Yarden´i veinid valmivad Iisraelis, Golani Kõrgendikul. Esimesed viinapuuistikud istutati 1976 aastal ja veinimaja on asutatud 1983 aastal, Katzrini linnas. Golan Heights veinimaja omanikud on kaheksa kibbutzim´i (juudi kooperatiivsed agraarüksused) ja neli moshavim´i (kooperatiivide kommuunid). 96% viinapuu aedadest paikneb Golan Heights nõlvadel 450-1200m kõrgusel ja viinapuu aedasid on üle 600 ha. Peaveinimeister on Viktor Schoenfeld, kes on omandanud Prantsuse ja Kalifornia veinikoolituse. Esimene vein lansseeriti 1984 aastal- Yarden Sauvignon Blanc (1983 aastakäik). Yardeni veinid valmivad Galilee apellatsioonis, mis on kõige põhjapoolseim ja jahedaim. Veinisarjas on esindatud aastakäigu vahuveinid Yarden Blanc de Blancs (method traditionelle, II fermentatsioon pärmisettel 5 aastat), Yarden Rose Blanc de Noir (method traditionelle, II fermentatsioon pärmisettel 5 aastat), Pinot Noir, portugali blend- Tinta Cao/Touriga Nacional, Chardonnay, Heightswine Gewürztraminer imeline nektar.
Tootmisviis | Galilee appellatsioon on kõige põhjapoolseim ja jahedaim. Viinamarjad korjatakse, sorteeritakse, pressitakse õrnalt, edasi toimub külmfermentatsioon kontrollitud temperatuuril terasvaadis. |
---|---|
Värvus | Helekollane, roheka alatooniga |
Aroom | Aroomis on tunda lopsakaid puuvilju, roheline õun, aprikoos, kiivi, tsitruselisi, lillelisi noote, akaatsiaõisi. |
Maitse | Maitse on kuiv, keskmise täidlusega, puuviljane ja värske. Tunda kollaseid puu-ja luuvilju. Järelmaitse kestev ja hea tsitruselise happesusega. |
Toidusoovitus | Linnuliha, Metslinnud, Valge kala, Kergemad juustud, Pasta, Pitsa |
Serveerimine | 8-10°C klassikalisest Bordeaux valgeveini pokaalist. |
Säilitustingimused | Arengupotentsiaal 3-5 aastat alates korjeaastast |
Allergeenid | Sulfiit (E220<->E228) |