Riik | Prantsusmaa |
---|---|
Piirkond | Normandia |
Kuivusaste | Kuiv |
Alkoholisisaldus | 41.4% vol |
Liik | Dzinn |
Tootja | Domaine du Coquerel |
Kogus kastis | 6 |
Normindia džinn valmib Loode-Prantsusmaal Normandias Calvados Coquerel mõisas. Ettevõtte CEO Pierre Martin elas vahepeal mitmeid kuid Indias, kus ammutas rohkelt teadmisi sealsetest vürtsidest ja ürtidest. See huvitav kogemus jättis temasse väga sügava jälje ning kui ta leidis vanast, 1765. aastast pärinevast perekonnaraamatust “La Chymie du Goût et de l’Odorat”, Prantsusmaa kuninga – Louis XV poolt kinnitatud kadaka destillaadi retsepti, tekkis tal huvi valmistada Calvados Coquerel´s oma džinn.
Calvados Coquerel distilleri on loodud 1937.a. Loode-Prantsusmaal Calvados AOP piirkonnas. Distillery asub Mont-Saint-Michel kloostri läheduses. Tegemist on pereettevõttega ja täna juhib distillery´t innovatiivne blend master Hr. Pierre Martin Neuhaus.
Calvados Coquerel omab enda õunapuu “Orchard” aedasid ja samuti ostab õunu juurde pikaajalistel koostööpartneritelt, kellega on neil sõlmitud pikaajalised lepingud.
Tootmisviis | 4-12 päeva toimub matseratsioon roostevabast terasest vaadis. Väike vasest katel lisab pehmust ja annab toote struktuurile ümarust. Normindia Gin on 100% valmistatud ja villitud Domaine du Coquerel tehases. |
---|---|
Värvus | Värvitu, selge |
Aroom | Aroom on värske, puuviljane, pehme, lõppnootides tunda kerget vürtsi ja lillelisust, mis meenutab justkui vana Calvadosi. |
Maitse | Värske, puuviljane, pehme, lõppnootides tunda kerget vürtsi ja lillelisust. |
Toidusoovitus | Digestiiv, Iseseisvalt nautimiseks |
Serveerimine | Sobib nautimiseks imeliselt järgmistes kokteilides – Gin & Tonic, Negroni, Tom Collins, Gimlet BIO laimidega. |
Säilitustingimused | Säilitada vertikaalses asendis, toatemperatuuril |
Allergeenid | Sulfiit (E220<->E228) |