Riik | Hispaania |
---|---|
Piirkond | Hispaania, DOP Cava |
Marjasort | Macabeo, Xarel-lo, Parellada |
Kuivusaste | Kuiv |
Alkoholisisaldus | 11.5% vol |
Liik | Kaitstud päritolunimetusega vahuvein |
Tootja | Codorniu S.A |
Kogus kastis | 6 |
Viinamarjade korjeaeg- Macabeo septembri alguses, Xarel-lo septembri teisel ja kolmandal nädalal, Parellada oktoobri esimesel nädalal. Jääksuhkur 10g/L
Nuviana Cava tootevalikus on esindatud Brut Rose ja Brut Cava´d. Veinimaja paikneb Hispaanias, Penedes, DO Cava piirkonnas ja vahuveinide valmistamisel on kasutusel Cava peamised marjasordid- Xarel-lo, Parellada, Macabeo, rosé Cava puhul Monastrell, Garnatxa, Trepat. II fermentatsioon pärmisettel 9 kuud ja dosage 10g/L.
Nuviana Cava vahuveinid on värsked, puuviljase karakteriga, suurepärased aperitiivsed kihisevad vahuveinid!
Tootmisviis | Marjad sorteeritakse, eemaldatakse marjad kobarvartest, pressitakse ning veinivirre areneb terasvaadis 17-18° C juures, kontrollitud temperatuuril, II fermentatsioon pudelis, pärmisettel 9 kuud (method traditional) |
---|---|
Värvus | Helekollane, roheka alatooniga |
Aroom | Aroom on värske, puuviljane, tunda rohelisi õunu, pirne, aprikoose, veidi röstitud mandleid ja -leiba. |
Maitse | Maitse on kuiv, värske, kompleksne ja puuviljane. Tunda küpseid kollaseid õunu ja pirne, troopilisi kollaseid vilju. Järelmaitse pikk ja hea mineraalse happesusega. |
Toidusoovitus | Aperitiiv, Mereannid, Aasia köök, Valge kala, Eelroad |
Serveerimine | Jahutatult 5-6° C klassikalisest Bordeaux valgeveini pokaalist. |
Säilitustingimused | Arengupotentsiaal 3-5 aastat alates korjeaastast. |
Allergeenid | Sulfiit (E220<->E228) |