NUVIANA CAVA BRUT ROSE 12% 75CL

RiikHispaania
PiirkondHispaania, DOP Cava
MarjasortMonastrell, Garnatxa, Trepat
KuivusasteKuiv
Alkoholisisaldus12% vol
LiikKaitstud päritolunimetusega vahuvein
TootjaCodorniu S.A
Kogus kastis6

Viinamarjade korjeaeg- Monastrell ja Grantaxa septembri teisel ja kolmandal nädalal, Trepat oktoobri esimesel nädalal. Jääksuhkur 10g/L

Nuviana Cava tootevalikus on esindatud Brut Rose ja Brut Cava´d. Veinimaja paikneb Hispaanias, Penedes, DO Cava piirkonnas ja vahuveinide valmistamisel on kasutusel Cava peamised marjasordid- Xarel-lo, Parellada, Macabeo, rosé Cava puhul Monastrell, Garnatxa, Trepat. II fermentatsioon pärmisettel 9 kuud ja dosage 10g/L. 
Nuviana Cava vahuveinid on värsked, puuviljase karakteriga, suurepärased aperitiivsed kihisevad vahuveinid! 

Omadused

TootmisviisMarjad korjatakse nende parimas küpsusastmes, sorteeritakse, eemaldatakse marjad kobarvartest, pressitakse, kestakontakt veinivirdega toimub 3-4 tundi. Edasi veinivirre areneb terasvaadis 17-18° C juures, kontrollitud temperatuuril, II fermentatsioon pudelis, pärmisettel 9 kuud (Method traditional)
VärvusHeleroosa, kirgas
AroomAroom on värske ja marjane, tunda punaseid marju- vaarikad, jõhvikaid, pohli, küpseid kibuvitsamarju.
MaitseMaitse on kuiv, värske ja lopsakalt marjane. Tunda küpseid marju- vaarikaid, jõhvikaid, küpseid tumedaid metskirsse. Järelmaitse pikk ja marjane.
ToidusoovitusAperitiiv, Mereannid, Aasia köök, Valge kala, Eelroad
ServeerimineJahutatult 5-6° C klassikalisest Bordeaux valgeveini pokaalist.
SäilitustingimusedArengupotentsiaal 3-5 aastat alates korjeaastast.
AllergeenidSulfiit (E220<->E228)