Riik | Hispaania |
---|---|
Piirkond | Hispaania, DOP Cava |
Marjasort | Monastrell, Garnatxa, Trepat |
Kuivusaste | Kuiv |
Alkoholisisaldus | 12% vol |
Liik | Kaitstud päritolunimetusega vahuvein |
Tootja | Codorniu S.A |
Kogus kastis | 6 |
Viinamarjade korjeaeg- Monastrell ja Grantaxa septembri teisel ja kolmandal nädalal, Trepat oktoobri esimesel nädalal. Jääksuhkur 10g/L
Nuviana Cava tootevalikus on esindatud Brut Rose ja Brut Cava´d. Veinimaja paikneb Hispaanias, Penedes, DO Cava piirkonnas ja vahuveinide valmistamisel on kasutusel Cava peamised marjasordid- Xarel-lo, Parellada, Macabeo, rosé Cava puhul Monastrell, Garnatxa, Trepat. II fermentatsioon pärmisettel 9 kuud ja dosage 10g/L.
Nuviana Cava vahuveinid on värsked, puuviljase karakteriga, suurepärased aperitiivsed kihisevad vahuveinid!
Tootmisviis | Marjad korjatakse nende parimas küpsusastmes, sorteeritakse, eemaldatakse marjad kobarvartest, pressitakse, kestakontakt veinivirdega toimub 3-4 tundi. Edasi veinivirre areneb terasvaadis 17-18° C juures, kontrollitud temperatuuril, II fermentatsioon pudelis, pärmisettel 9 kuud (Method traditional) |
---|---|
Värvus | Heleroosa, kirgas |
Aroom | Aroom on värske ja marjane, tunda punaseid marju- vaarikad, jõhvikaid, pohli, küpseid kibuvitsamarju. |
Maitse | Maitse on kuiv, värske ja lopsakalt marjane. Tunda küpseid marju- vaarikaid, jõhvikaid, küpseid tumedaid metskirsse. Järelmaitse pikk ja marjane. |
Toidusoovitus | Aperitiiv, Mereannid, Aasia köök, Valge kala, Eelroad |
Serveerimine | Jahutatult 5-6° C klassikalisest Bordeaux valgeveini pokaalist. |
Säilitustingimused | Arengupotentsiaal 3-5 aastat alates korjeaastast. |
Allergeenid | Sulfiit (E220<->E228) |