Riik | Argentiina |
---|---|
Piirkond | Mendoza |
Marjasort | Cabernet Sauvignon |
Kuivusaste | Kuiv |
Alkoholisisaldus | 14.5% vol |
Liik | Vein |
Tootja | Bodegas y Vinedos Pasqual Toso |
Kogus kastis | 6 |
Pascual Toso veinimaja on loodud 1890.a. Argentiinas, Mendoza piirkonnas. Veinimaja kasutab veinide valmistamiseks peamiselt enda viinapuuaedade saaki, veinimeister Felipe Stahlschmidt ja konsultant Paul Hobbs veinid valmivad Mendoza´s Las Barrancas, Maipù aladelt. Veinimaja villib veinid pudelisse Mendoza´s, Argentiinas (ei kasuta EU villimisliine).
Argentiina on Lõuna-Ameerika suurim veinitootja, viinapuude kasvuala ca 225.000 ha ja veinivalmistamise esimesed märked on kirja pandud aastal 1541. kui Põhja-Argentiinas Santiago del Esteros loodi esimesed veiniaiad. Viinapuuaiad paiknevad peamiselt Andide jalamil.
Pascual Toso veinimaja on loodud 1890. a. Hr. Pascual Toso poolt ja aastal 2001 liitus meeskonnaga tunnustatud veinimeister Paul Hobb´s, kes on tänaseni konsultandi rollis, et jagada oma teadmisi veinimeistritega.
Tootmisviis | Viinamarjad korjatakse käsitsi Las Barrancas´, Maipù piirkonnast, sorteeritakse, eemaldatakse varred. Fermentatsioon toimub kontrollitud temperatuuril terasvaatides 48 tundi, matseratsioon 15-20 päeva. Vein laagerdub uutes prantsuse tammevaatides 14 kuud ja 6 kuud pudelis. |
---|---|
Värvus | Sügavpunane, violetse alatooniga. |
Aroom | Aroomis on tunda üleküpsenud mustsõstraid, musti metsmarju, tumedat šokolaadi ja tubakat. |
Maitse | Maitse on kuiv, täidlane, kompleksne. Tunda küpseid, kuivatatud musti marju, pehmeid tanniine, järelmaitse pehme ja sametine. |
Toidusoovitus | BBQ lihad, Lambaliha, Loomaliha, Sealiha, Ulukiliha, Tugevamad juustud |
Serveerimine | 16-18°C Bordeaux tüüpi punaveini pokaalist, soovitavalt vein eelnevalt dekanteerida. |
Säilitustingimused | Arengupotentsiaal 10-15 aastat alates korjeaastast. |
Allergeenid | Sulfiit (E220<->E228) |