Riik | Argentiina |
---|---|
Piirkond | Mendoza |
Marjasort | Malbec |
Kuivusaste | Kuiv |
Alkoholisisaldus | 14% vol |
Liik | Vein |
Tootja | Bodegas y Vinedos Pasqual Toso |
Kogus kastis | 12 |
Pascual Toso veinimaja on loodud 1890.a. Argentiinas, Mendoza piirkonnas. Veinimaja kasutab veinide valmistamiseks peamiselt enda viinapuuaedade saaki, veinimeister Felipe Stahlschmidt ja konsultant Paul Hobbs veinid valmivad Mendoza´s Las Barrancas, Maipù aladelt. Veinimaja villib veinid pudelisse Mendoza´s, Argentiinas (ei kasuta EU villimisliine).
Argentiina on Lõuna-Ameerika suurim veinitootja, viinapuude kasvuala ca 225.000 ha ja veinivalmistamise esimesed märked on kirja pandud aastal 1541. kui Põhja-Argentiinas Santiago del Esteros loodi esimesed veiniaiad. Viinapuuaiad paiknevad peamiselt Andide jalamil.
Pascual Toso veinimaja on loodud 1890. a. Hr. Pascual Toso poolt ja aastal 2001 liitus meeskonnaga tunnustatud veinimeister Paul Hobb´s, kes on tänaseni konsultandi rollis, et jagada oma teadmisi veinimeistritega.
Tootmisviis | Viinamarjad korjatakse käsitsi Barrancase veiniaedadest. Matseratsioon kestab 2 päeva 8°C juures; fermentatsioon kestab 10 päeva 20-25°C juures. 100% veinist laagerdub Ameerika tammevaatides 8 kuud ja pudelis 4 kuud. |
---|---|
Värvus | Tumepunane, violetse alatooniga |
Aroom | Tunda küpseid marju nagu põldmari, mustikas, metsvaarikas, veidi vaniljenüansse, šokolaadi ja tubakat |
Maitse | Keskmise täidlusega, kompleksne, pehme tanniiniga, tunda küpseid musti metsmarju, vaniljet, šokolaadi ja vürtse. Järelmaitse marjane, pikk ja kestev. |
Toidusoovitus | BBQ lihad, Lambaliha, Loomaliha, Sealiha, Ulukiliha, Tugevamad juustud |
Serveerimine | 16-18°C Bordeaux tüüpi punaveini pokaalist. |
Säilitustingimused | Arengupotentsiaal 8-12 aastat alates korjeaastast. |