P.TOSO CABERNET SAUVIGNON´20 14% 75CL

RiikArgentiina
PiirkondMendoza
MarjasortCabernet Sauvignon
KuivusasteKuiv
Alkoholisisaldus14% vol
LiikVein
TootjaBodegas y Vinedos Pasqual Toso
Kogus kastis12

Pascual Toso veinimaja on loodud 1890.a. Argentiinas, Mendoza piirkonnas. Veinimaja kasutab veinide valmistamiseks peamiselt enda viinapuuaedade saaki, veinimeister Felipe Stahlschmidt ja konsultant Paul Hobbs veinid valmivad Mendoza´s Las Barrancas, Maipù aladelt. Veinimaja villib veinid pudelisse Mendoza´s, Argentiinas (ei kasuta EU villimisliine).

Argentiina on Lõuna-Ameerika suurim veinitootja, viinapuude kasvuala ca 225.000 ha ja veinivalmistamise esimesed märked on kirja pandud aastal 1541. kui Põhja-Argentiinas Santiago del Esteros loodi esimesed veiniaiad. Viinapuuaiad paiknevad peamiselt Andide jalamil. 
Pascual Toso veinimaja on loodud 1890. a. Hr. Pascual Toso poolt ja aastal 2001 liitus meeskonnaga tunnustatud veinimeister Paul Hobb´s, kes on tänaseni konsultandi rollis, et jagada oma teadmisi veinimeistritega.  

Omadused

TootmisviisVeinivalmistamiseks viinamarjad tulevad Las Barrancas viinapuu aiast, mida hinnatakse üheks parimaks Maipù, Mendozas. Marjad korjatakse, sorteeritakse, pressitakse. Fermentatsioon toimub kontrollitud temperatuuril, edasi matseratsioon koos viinamarjakestadega toimub 15-20 päeva. Vein areneb (40%) Ameerika tammevaadis 12 kuud.
VärvusTumepunane, violetse alatooniga
AroomAroom on marjane, tunda mustsõstart, põldmarju, tumedat šokolaadi, kuivatatud ploom ja vaniljesust.
MaitseMaitse on kuiv, täidlane ja kompleksne, tunda küpsed, liköörseid musti marju, veidi musta pipart, järelmaitse pikk ja kestev.
ToidusoovitusBBQ lihad, Lambaliha, Loomaliha, Sealiha, Ulukiliha, Tugevamad juustud
Serveerimine16-18°C Bordeaux tüüpi punaveini pokaalist.
SäilitustingimusedArengupotentsiaal 6-8 aastat alates korjeaastast.
AllergeenidSulfiit (E220<->E228)