Riik | Argentiina |
---|---|
Piirkond | Mendoza |
Marjasort | Chardonnay |
Kuivusaste | Kuiv |
Alkoholisisaldus | 13% vol |
Liik | Vein |
Tootja | Bodegas y Vinedos Pasqual Toso |
Kogus kastis | 12 |
Pascual Toso veinimaja on loodud 1890.a. Argentiinas, Mendoza piirkonnas. Veinimaja kasutab veinide valmistamiseks peamiselt enda viinapuuaedade saaki, veinimeister Felipe Stahlschmidt ja konsultant Paul Hobbs veinid valmivad Mendoza´s Las Barrancas, Maipù aladelt. Veinimaja villib veinid pudelisse Mendoza´s, Argentiinas (ei kasuta EU villimisliine).
Argentiina on Lõuna-Ameerika suurim veinitootja, viinapuude kasvuala ca 225.000 ha ja veinivalmistamise esimesed märked on kirja pandud aastal 1541. kui Põhja-Argentiinas Santiago del Esteros loodi esimesed veiniaiad. Viinapuuaiad paiknevad peamiselt Andide jalamil.
Pascual Toso veinimaja on loodud 1890. a. Hr. Pascual Toso poolt ja aastal 2001 liitus meeskonnaga tunnustatud veinimeister Paul Hobb´s, kes on tänaseni konsultandi rollis, et jagada oma teadmisi veinimeistritega.
Tootmisviis | Marjad korjatakse öösel ja pressitakse koheselt. Edasi toimub külmfermentatsioon terasvaatides, 40% veinist areneb Ameerika tammevaadis 2 kuud. Vein on läbinud malolaktilise fermentatsiooni. |
---|---|
Värvus | Kuldkollane, kirgas |
Aroom | Aroom on puuviljane, tunda küpseid kollaseid õunu, kollaseid luuvilju |
Maitse | Maitse on kuiv, keskmise täidlusega, kompleksne. Tunda küpseid virsikuid ja hea tsitruseline happesus; järelmaitse puuviljane. |
Toidusoovitus | Eelroad, Aperitiiv, Mereannid, Pasta, Väikeuluk |
Serveerimine | jahutatult 7-9°C Bordeaux tüüpi valgeveini pokaalist. |
Säilitustingimused | Arengupotentsiaal 3-5 aastat alates korjeaastast. |