Riik | Argentiina |
---|---|
Piirkond | Mendoza |
Marjasort | Cabernet Sauvignon |
Kuivusaste | Kuiv |
Alkoholisisaldus | 13% vol |
Liik | Vein |
Tootja | Bodegas y Vinedos Pasqual Toso |
Kogus kastis | 12 |
Pascual Toso veinimaja on loodud 1890.a. Argentiinas, Mendoza piirkonnas. Veinimaja kasutab veinide valmistamiseks peamiselt enda viinapuuaedade saaki, veinimeister Felipe Stahlschmidt ja konsultant Paul Hobbs veinid valmivad Mendoza´s Las Barrancas, Maipù aladelt. Veinimaja villib veinid pudelisse Mendoza´s, Argentiinas (ei kasuta EU villimisliine).
Argentiina on Lõuna-Ameerika suurim veinitootja, viinapuude kasvuala ca 225.000 ha ja veinivalmistamise esimesed märked on kirja pandud aastal 1541. kui Põhja-Argentiinas Santiago del Esteros loodi esimesed veiniaiad. Viinapuuaiad paiknevad peamiselt Andide jalamil.
Pascual Toso veinimaja on loodud 1890. a. Hr. Pascual Toso poolt ja aastal 2001 liitus meeskonnaga tunnustatud veinimeister Paul Hobb´s, kes on tänaseni konsultandi rollis, et jagada oma teadmisi veinimeistritega.
Tootmisviis | Viinamarjad korjatakse Las Barrancas´ veiniaedadest. Matseratsioon toimub 10 päeva temperatuuril 25-28°C. Vein läbib malolaktilise fermentatsiooni ning areneb terasvaadis 12-14 kuud. |
---|---|
Värvus | Rubiinpunane, violetse alatooniga |
Aroom | Aroomis on tunda musti ja punaseid marju, mustsõstart, musta pipart. |
Maitse | Maitse on kuiv, keskmise täidlusega, marjane, järelmaitses pehmed marjatanniinid. |
Toidusoovitus | Eelroad, BBQ lihad, Aasia köök, Sealiha, Pasta, Pitsa |
Serveerimine | 16-18°C Bordeaux tüüpi punaveini pokaalist. |
Säilitustingimused | Arengupotentsiaal 6-8 aastat alates korjeaastast. |
Allergeenid | Sulfiit (E220<->E228) |