Riik | Argentiina |
---|---|
Piirkond | Mendoza |
Marjasort | Sauvignon Blanc |
Kuivusaste | Kuiv |
Alkoholisisaldus | 13.6% vol |
Liik | Vein |
Tootja | Bodegas y Vinedos Pasqual Toso |
Kogus kastis | 12 |
Pascual Toso veinimaja on loodud 1890.a. Argentiinas, Mendoza piirkonnas. Veinimaja kasutab veinide valmistamiseks peamiselt enda viinapuuaedade saaki, veinimeister Felipe Stahlschmidt ja konsultant Paul Hobbs veinid valmivad Mendoza´s Las Barrancas, Maipù aladelt. Veinimaja villib veinid pudelisse Mendoza´s, Argentiinas (ei kasuta EU villimisliine).
Argentiina on Lõuna-Ameerika suurim veinitootja, viinapuude kasvuala ca 225.000 ha ja veinivalmistamise esimesed märked on kirja pandud aastal 1541. kui Põhja-Argentiinas Santiago del Esteros loodi esimesed veiniaiad. Viinapuuaiad paiknevad peamiselt Andide jalamil.
Pascual Toso veinimaja on loodud 1890. a. Hr. Pascual Toso poolt ja aastal 2001 liitus meeskonnaga tunnustatud veinimeister Paul Hobb´s, kes on tänaseni konsultandi rollis, et jagada oma teadmisi veinimeistritega.
Tootmisviis | Viinamarjad korjatakse nooremapoolsetelt viinapuudelt varajastel hommikutundidel. Marjad pressitakse ja kestakontakt veinivirdega toimub 3-4 tundi. Edasi veinivirre areneb madalal temperatuuril 15-17°C roostevabast terasvaadis sur lie meetodil 6 kuud. |
---|---|
Värvus | Helekollane, kirgas |
Aroom | Aroom on värske ja puuviljane. Tunda küpseid troopilisi puuvilju, ananass, virsik, aprikoos, kollaseid lilli, värskeid ürte ja tsitruselisi. |
Maitse | Maitse on värske, kuiv ja puuviljane. Tunda küpseid puuvilju, kollaseid õunu, tsitruselisi, sidrunikoort ja värskeid ürte. Järelmaitse on puuviljane ja mineraalselt tsitruseline |
Toidusoovitus | Eelroad, Aperitiiv, Mereannid, Rohelised salatid, Linnuliha, Kergemad juustud |
Serveerimine | jahutatult 7-9°C Bordeaux tüüpi valgeveini pokaalist. |
Säilitustingimused | Arengupotentsiaal 2-3 aastat alates korjeaastast. |
Allergeenid | Sulfiit (E220<->E228) |