Riik | Argentiina |
---|---|
Piirkond | Mendoza |
Marjasort | Cabernet Sauvignon |
Kuivusaste | Kuiv |
Alkoholisisaldus | 14% vol |
Liik | Vein |
Tootja | Bodegas y Vinedos Pasqual Toso |
Kogus kastis | 12 |
Pascual Toso veinimaja on loodud 1890.a. Argentiinas, Mendoza piirkonnas. Veinimaja kasutab veinide valmistamiseks peamiselt enda viinapuuaedade saaki, veinimeister Felipe Stahlschmidt ja konsultant Paul Hobbs veinid valmivad Mendoza´s Las Barrancas, Maipù aladelt. Veinimaja villib veinid pudelisse Mendoza´s, Argentiinas (ei kasuta EU villimisliine).
Argentiina on Lõuna-Ameerika suurim veinitootja, viinapuude kasvuala ca 225.000 ha ja veinivalmistamise esimesed märked on kirja pandud aastal 1541. kui Põhja-Argentiinas Santiago del Esteros loodi esimesed veiniaiad. Viinapuuaiad paiknevad peamiselt Andide jalamil.
Pascual Toso veinimaja on loodud 1890. a. Hr. Pascual Toso poolt ja aastal 2001 liitus meeskonnaga tunnustatud veinimeister Paul Hobb´s, kes on tänaseni konsultandi rollis, et jagada oma teadmisi veinimeistritega.
Tootmisviis | Viinamarjad on korjatud P.Toso enda aedadest, Las Barrancas, Maipù aladelt. Seda piirkonda peetakse parimaks viinamarjade kasvualaks Mendozas oma pinnase ja klimaatiliste tingimuste poolest. Marjad korjatakse käsitsi, selekteeritakse hoolikalt ennem purustamist, eemaldatakse varred. Külmleotus toimub 72 tundi ennem käärimise algust, fermentatsioon toimub roostevabast terasmahutites ja veinivirre on kestadega kontaktis 15-20 päeva. Peale malolaktilist fermentatsiooni vein laagerdub 12 kuud uutes vaatides – 20% Prantsuse ja 80% Ameerika tammevaatides ning 6 kuud pudelis. |
---|---|
Värvus | Tumepunane, violetse alatooniga |
Aroom | Aroomis on tunda küpseid musti marju nagu mustsõstar, põldmari, veidi mustikat, samuti musta pipart, tumedat šokolaadi ja vanilje nüansse. Aroom on intensiivne ja kompleksne. |
Maitse | Maitse on keskmise täidlusega, heas tasakaalus, pehmed tanniinid, tunda küpseid mustsõstraid, põldmarju, musta pipart. Järelmaitse pikk ja kestev vürtsika alatooniga. |
Toidusoovitus | BBQ lihad, Lambaliha, Loomaliha, Sealiha, Ulukiliha, Tugevamad juustud |
Serveerimine | 16-18°C Bordeaux tüüpi punaveini pokaalist, soovitavalt vein eelnevalt dekanteerida. |
Säilitustingimused | Arengupotentsiaal 8-12 aastat alates korjeaastast. |
Allergeenid | Sulfiit (E220<->E228) |