Riik | Austraalia |
---|---|
Piirkond | South Eastern Australia |
Marjasort | Chardonnay |
Kuivusaste | Kuiv |
Alkoholisisaldus | 13% vol |
Liik | Geograafilise tähisega vein |
Tootja | Casella Wines Pty Ltd. |
Kogus kastis | 6 |
PepperBox veinid valmivad Casella Family Brands veinimajas, South Eastern Australia veinipiirkonnas.
Pepperbox veinisarjas on esindatud Shiraz ja Chardonnay veinid, viinamarjad on korjatud Riverina (NSW) ja McLaren Vale (SA) piirkondadest. Pepperbox Shiraz vein on laagerdunud tammevaadis 6-9 kuud ja on marjase karakteriga, keskmise täidlusega punavein. Pepperboz Chardonnay vein on läbinud malolaktilise fermentatsiooni ning on küpsenud hogshead tammevaatides 9 kuud.
Shiraz on suurepärane kaaslane grill-ribi, BBQ lihade, väikeulukite juurde, punaveini-marjakastmetega. Chardonnay on ideaalne kaaslane grillitud lõhe, ahjulõhe juurde!
Tootmisviis | PepperBox Chardonnay viinamarjad korjatakse South Eastern Australia piirkonnast, Riverina ja McLaren Valley aladelt. Viinamarjad korjatakse, pressitakse, fermentatsioon toimub kontrollitud temperatuuruga terasvaadis.Veinivirre areneb 9 kuud sur lie meetodil pärmisettel ja kombineerituna 1 aasta Ameerika tammevaadis. |
---|---|
Värvus | Helekollane, kirgas |
Aroom | Aroom on värskelt puuviljane, tunda kollaseid üleküpsenud õunu, aprikoose, nektariini, röstitud mandleid. |
Maitse | Maitse on kuiv, kreemiselt puuviljane, keskmise täidlusega ja struktuurne. Tunda kollaseid üleküpsenud õunu, kuivatatud puuvilju, kreemisust ja briochi. Järelmaitse pikk ja kreemiselt puuviljane. |
Toidusoovitus | Punane kala, Linnuliha, Metslinnud, Pasta, Pitsa |
Serveerimine | Jahutatult 8-10°C Bordeaux tüüpi valgeveini pokaalist. |
Säilitustingimused | Arengupotentsiaal 2-4 a.alates korjeaastast. |
Allergeenid | Sulfiit (E220<->E228) |