Riik | Austraalia |
---|---|
Piirkond | South Eastern Australia |
Marjasort | Shiraz |
Kuivusaste | Kuiv |
Alkoholisisaldus | 14% vol |
Liik | Geograafilise tähisega vein |
Tootja | Casella Wines Pty Ltd. |
Kogus kastis | 6 |
PepperBox veinid valmivad Casella Family Brands veinimajas, South Eastern Australia veinipiirkonnas.
Pepperbox veinisarjas on esindatud Shiraz ja Chardonnay veinid, viinamarjad on korjatud Riverina (NSW) ja McLaren Vale (SA) piirkondadest. Pepperbox Shiraz vein on laagerdunud tammevaadis 6-9 kuud ja on marjase karakteriga, keskmise täidlusega punavein. Pepperboz Chardonnay vein on läbinud malolaktilise fermentatsiooni ning on küpsenud hogshead tammevaatides 9 kuud.
Shiraz on suurepärane kaaslane grill-ribi, BBQ lihade, väikeulukite juurde, punaveini-marjakastmetega. Chardonnay on ideaalne kaaslane grillitud lõhe, ahjulõhe juurde!
Tootmisviis | PepperBox Shiraz viinamarjad korjatakse South Eastern Australia piirkonnast, Riverina ja McLaren Valley aladelt. Viinamarjad korjatakse, pressitakse, matseratsioon koos kestadega toimub 7-10 päeva ja edasi toimub fermentatsioon kontrollitud temperatuuril terasvaatides. Vein areneb 9 kuud Prantsuse ja Ameerika hogshead tammevaatides. |
---|---|
Värvus | Rubiinpunane, violetse alatooniga |
Aroom | Aroom on marjane, tunda küpseid mustsõstraid, mustikaid, tumedaid ploome, metskirsse, mõrušokolaadi, vürtse- must pipar, kaneel, nelk, kohviuba. |
Maitse | Maitse on kuiv, marjane, keskmise täidlusega ja kompleksne. Tunda küpseid tumedaid metsmarju, pehmeid vürtse, marja- ja vaaditanniine. Järelmaitse pikk, marjane ja kergelt vürtsika noodiga. |
Toidusoovitus | BBQ lihad, Loomaliha, Lambaliha, Pasta, Pitsa, Tugevamad juustud |
Serveerimine | 16-18°C Bordeaux tüüpi punaveini pokaalist. |
Säilitustingimused | Arengupotentsiaal 6-8 a.alates korjeaastast. |