PETER LEHMANN BLACK QUEEN SPARKLING SHIRAZ´15 14% 75CL

RiikAustraalia
PiirkondBarossa Valley
MarjasortShiraz
KuivusasteKuiv
Alkoholisisaldus14% vol
LiikVahuvein
TootjaPeter Lehmann Wines Ltd
Kogus kastis6

Peter Lehmann´i veinimaja paikneb Austraalias, South Australia, Barossa Valley´s. Shiraz viinamarjast vahuveini valmistamine on Austraalia eripära juba aastast 1800 ning maailmas sai tuntuks 1940-1950.a. tänu Seppelt veinimajale. Peter Lehmann alustas vahuveini valmistamisega 1980.a. ning vein on valmistatud Shiraz viinamarjasordist.

Peter Lehmann veinimaja lugu saab alguse Austraalias, Barossa Valley´s. Barossa veinipiirkond on koduks vanimatele viinapuudele maailmas, leidub aedasi kus Shiraz viinapuude vanus on üle 120.a. 
Peter Lehmann on üks Barossa veinipiirkonna tunnustatud veinimaju, kes peab kinni kokkulepetest viinamarjakasvatajatega. Tema nimi on märgitud ära Barossa´s Tanuda linnakeses veinimeistrite allee´l. 
Peter Lehmann´i veinimaja kroonjuveel on Stonewell Shiraz, vein valmib hoolega valitud Shiraz viinapuude saagist, kus marjad on väiksemad, intensiivsemad, neid marju kutsutakse „Little Black Jewels“. 

 

Omadused

TootmisviisShiraz viinamarjast vahuveini valmistamine on Austraalia eripära juba aastast 1800 ning maailmas sai tuntuks 1940-1950.a. tänu Seppelt veinimajale. Peter Lehmann alustas vahuveini valmistamisega 1980.a. ning vein on valmistatud Shiraz viinamarjasordist, Barossa Valley´s, Light Pass alapiirkonnast. Viinamarjad on korjatud, pressitud, kestakontakt koos veinivirdega on 7-10 päeva, edasi vein areneb 12 kuud vanades Prantsuse hogshead veinivaatides, teine fermentatsioon toimub pudelis pärmisettel 24 kuud.
VärvusRubiinpunane, mullijuga elegantselt tihe.
AroomAroom on marjane, lopsakas, tunda küpseid põldmarju, mustikaid, küpseid kirsse ja ürte.
MaitseMaitse on kuiv, marjane, keskmise täidlusega, tunda küpseid kirsse, mustsõstraid, mustikaid. Järelmaitse lopsakalt marjane.
ToidusoovitusAperitiiv, Eelroad, Metslinnud, Iseseisvalt nautimiseks, Kergemad juustud, Tugevamad juustud
ServeerimineJahutatult 7-9°C vahuveini- või Bordeaux tüüpi valgeveini pokaalist.
SäilitustingimusedArengupotentsiaal 4-6 aastat alates korjeaastast.
AllergeenidSulfiit (E220<->E228)