Riik | Prantsusmaa |
---|---|
Piirkond | Alsace |
Marjasort | Riesling, Pinot Blanc |
Kuivusaste | Kuiv |
Alkoholisisaldus | 12% vol |
Liik | Kaitstud päritolunimetusega vein |
Tootja | La Cave des Vignerons de Pfaff |
Kogus kastis | 6 |
Pfaffenheim veinimaja on asutatud 1957 aastal ja esimene vein valmistati 1959.aastal. Veinimaja paikneb Prantsusmaal, Alsace piirkonnas, 15km Colmari linnas edela suunas. Veinimaja valmistab Alsace AOC, Alsace Cremant AOC ja Grand Cru AOC veine.
Tootmisviis | Viinamarjad korjatakse käsitsi, marjad pressitakse pneunomaatilise pressiga, selitatakse, fermentatsioon toimub terasvaadis kontrollitud temperatuuril. Vein areneb pärmisettel 4 kuud ja kokku 5 kuud ennem kui vein villitakse pudelisse. |
---|---|
Värvus | Kuldkollane, kirgas |
Aroom | Aroomis on värske, puuviljane ja marjane. Tunda küpseid õunu, pirne, kollaseid tsitruselisi, apelsinikoort, meevaha, ürdisust. |
Maitse | Maitse on kuiv, keskmise täidlusega, mineraalne, tunda üleküpsenud puuvilju, kollaseid tsitruselisi, apelsinikoort ja magusate tsitruseliste happesust. Järelmaitse värske ja puuviljane. |
Toidusoovitus | Aasia köök, Aperitiiv, Eelroad, Linnuliha, Metslinnud, Sushi&Sashimi |
Serveerimine | jahutatult 8-10° klassikalisest Bordeaux valgeveini pokaalist. |
Säilitustingimused | Arengupotentsiaal 4-6 aastat alates korjeaastast. |
Vegan | Jah |