Riik | Prantsusmaa |
---|---|
Piirkond | Alsace |
Marjasort | Pinot Blanc, Auxerrois |
Kuivusaste | Kuiv |
Alkoholisisaldus | 12% vol |
Liik | Kaitstud päritolunimetusega vahuvein |
Tootja | La Cave des Vignerons de Pfaff |
Kogus kastis | 6 |
Pfaffenheim veinimaja on asutatud 1957 aastal ja esimene vein valmistati 1959.aastal. Veinimaja paikneb Prantsusmaal, Alsace piirkonnas, 15km Colmari linnas edela suunas. Veinimaja valmistab Alsace AOC, Alsace Cremant AOC ja Grand Cru AOC veine.
Tootmisviis | Cremant Blanc de Blancs on valmistatud heledakestalistest viinamarjasortidest- Pinot Blanc 80% ja Auxerrois 20%. Vein kääritatakse roostevabast terasest mahutites ja II fermentatsioon pudelist toimub 9 kuud pärmisettel. |
---|---|
Värvus | Helekollane |
Aroom | Aroom on puuviljane ja floraalne. Tunda kollaseid puuvilju, virsikuid, aprikoose, valgeid lilli, kollaseid tsitruselisi ja veidi röstisaia noote. |
Maitse | Maitse on kuiv, keskmise täidlusega, mineraalselt puuviljane, tunda kollased virsikuid, õunu ja tsitruselisi. Järelmaitse on sametiselt puuviljane. |
Toidusoovitus | Aperitiiv, Iseseisvalt nautimiseks, Mereannid, Eelroad, Rohelised salatid, Kergemad juustud |
Serveerimine | jahutatult 4-6°C klassikalisest vahuveini pokaalist või valge veini pokaalist. |
Säilitustingimused | Arengupotentsiaal 4-6 aastat alates korjeaastast. |
Allergeenid | Sulfiit (E220<->E228) |
Vegan | Jah |