Riik | Prantsusmaa |
---|---|
Piirkond | Alsace |
Marjasort | Gewurztraminer |
Kuivusaste | Kuiv |
Alkoholisisaldus | 13.5% vol |
Liik | Kaitstud päritolunimetusega vein |
Tootja | La Cave des Vignerons de Pfaff |
Kogus kastis | 6 |
Pfaffenheim veinimaja on asutatud 1957 aastal ja esimene vein valmistati 1959.aastal. Veinimaja paikneb Prantsusmaal, Alsace piirkonnas, 15km Colmari linnas edela suunas. Veinimaja valmistab Alsace AOC, Alsace Cremant AOC ja Grand Cru AOC veine.
Tootmisviis | Viinamarjad korjatakse käsitsi, marjad pressitakse pneunomaatilise pressiga, selitatakse, fermentatsioon toimub terasvaadis kontrollitud temperatuuril. Vein areneb pärmisettel 4 kuud ja areneb vaadis 5 kuud ennem villimist pudelisse. |
---|---|
Värvus | Kuldkollane, kirgas |
Aroom | Aroom on värske ja lopsakalt lilleline, tunda roosiõisi, üleküpsenud troopilisi puuvilju, mangot, aprikoosi, meekärge, sidrunheina ja magusaid vürtse. |
Maitse | Maitse on keskmise täidlusega, off-dry, tunda üleküpsenud troopilisi puuvilju ja magusaid tsitruselisi ja magusaid vürtse. Järelmaitse pikk ja ürdiselt mõrja alatooniga. |
Toidusoovitus | Aperitiiv, Aasia köök, Tugevamad juustud, Desserdid |
Serveerimine | jahutatult 6-8° klassikalisest Bordeaux valgeveini pokaalist. |
Säilitustingimused | Arengupotentsiaal 3-4 aastat alates korjeaastast. |
Allergeenid | Sulfiit (E220<->E228) |
Vegan | Jah |