Riik | Prantsusmaa |
---|---|
Piirkond | Alsace |
Marjasort | Gewurztraminer |
Kuivusaste | Poolmagus |
Alkoholisisaldus | 13.5% vol |
Liik | Kaitstud päritolunimetusega vein |
Tootja | Les Vignerons de Pfaffenheim & |
Kogus kastis | 6 |
Pfaffenheim veinimaja on asutatud 1957 aastal ja esimene vein valmistati 1959.aastal. Veinimaja paikneb Prantsusmaal, Alsace piirkonnas, 15km Colmari linnas edela suunas. Veinimaja valmistab Alsace AOC, Alsace Cremant AOC ja Grand Cru AOC veine. Grand Cru veinide valmistamiseks on lubatud kasutada 4 nooblit viinamarjasorti (mõninga erandina): Riesling, Muscat, Pinot Gris, Gewurztraminer.
Tootmisviis | Viinamarjad korjatakse käsitsi, marjad pressitakse pneunomaatilise pressiga, selitatakse, fermentatsioon toimub terasvaadis kontrollitud temperatuuril. Vein areneb pärmisettel 4 kuud ja areneb vaadis 5 kuud ennem villimist pudelisse. |
---|---|
Värvus | Kuldkollane, kirgas |
Aroom | Aroomis on tunda lopsakaid lilli, roosiõisi, sidrunheina, üleküpsenud puuvilju, mangot, kuivatatud aprikoose, apelsinikoort. |
Maitse | Maitse on kuiv, keskmise täidlusega, hea happese struktuuriga, üleküpsenud puuviljad, magusad tsitruselised. Järelmaitse puuviljaselt pikk, mahlane, ürdiselt mõrkja järelmaitsega. |
Toidusoovitus | Desserdid, Tugevamad juustud, Aasia köök, Iseseisvalt nautimiseks |
Serveerimine | jahutatult 8-9° klassikalisest Bordeaux valgeveini pokaalist, soovitavalt vein eelnevalt dekanteerida. |
Säilitustingimused | Arengupotentsiaal 10-12 aastat alates korjeaastast. |
Allergeenid | Sulfiit (E220<->E228) |
Vegan | Jah |