Riik | Prantsusmaa |
---|---|
Piirkond | Alsace |
Marjasort | Riesling |
Kuivusaste | Kuiv |
Alkoholisisaldus | 13% vol |
Liik | Kaitstud päritolunimetusega vein |
Tootja | Les Vignerons de Pfaffenheim & |
Kogus kastis | 6 |
Pfaffenheim veinimaja on asutatud 1957 aastal ja esimene vein valmistati 1959.aastal. Veinimaja paikneb Prantsusmaal, Alsace piirkonnas, 15km Colmari linnas edela suunas. Veinimaja valmistab Alsace AOC, Alsace Cremant AOC ja Grand Cru AOC veine. Grand Cru veinide valmistamiseks on lubatud kasutada 4 nooblit viinamarjasorti (mõninga erandina): Riesling, Muscat, Pinot Gris, Gewurztraminer.
Tootmisviis | Viinamarjad on käsitsi korjatud 30-35 a. vanustel viinapuudelt, fermentatsioon toimub kontrollitud temperatuuriga terasvaatides ja sur lie meetodil laagerdub pärmisettel. Vein laagerdub terasvaadis 5 kuud ennem villimist pudelisse. |
---|---|
Värvus | Kuldkollane, kirgas |
Aroom | Aroomis on tunda küpseid kollaseid luu- ja puuviljad, virsikud, aprikoosid, valged sõstrad, kuivatatud pärnaõisi, kollaseid tsitruselisi, mineraalne. |
Maitse | Maitse on kuiv, keskmise täidlusega, mineraalne ja puuviljane. Tunda küpseid aprikoose, virsikuid, järelmaitse on mineraalne ja puuviljane. |
Toidusoovitus | Linnuliha, Sealiha, Aasia köök, Metslinnud, Sushi&Sashimi, Tugevamad juustud |
Serveerimine | jahutatult 8-10°C Bordeaux tüüpi veiniklaasist, soovitavalt vein eelnevalt dekanteerida. |
Säilitustingimused | Arengupotentsiaal 10-12 aastat alates korjeaastast. |
Allergeenid | Sulfiit (E220<->E228) |
Vegan | Jah |