Riik | Prantsusmaa |
---|---|
Piirkond | Alsace |
Marjasort | Pinot Blanc |
Kuivusaste | Kuiv |
Alkoholisisaldus | 12.5% vol |
Liik | Kaitstud päritolunimetusega vein |
Tootja | Les Vignerons de Pfaffenheim & |
Kogus kastis | 6 |
Pfaffenheim veinimaja on asutatud 1957 aastal ja esimene vein valmistati 1959.aastal. Veinimaja paikneb Prantsusmaal, Alsace piirkonnas, 15km Colmari linnas edela suunas. Veinimaja valmistab Alsace AOC, Alsace Cremant AOC ja Grand Cru AOC veine.
Tootmisviis | Viinamarjad korjatakse käsitsi, marjad pressitakse pneunomaatilise pressiga, selitatakse, fermentatsioon toimub terasvaadis kontrollitud temperatuuril. Vein areneb pärmisettel 4 kuud ja areneb vaadis 5 kuud ennem villimist pudelisse. |
---|---|
Värvus | Helekollane, kirgas |
Aroom | Värske, aromaatne, tunda küpseid puuvilju (virsik, aprikoos), valgeid lilli. |
Maitse | Värske, tunda küpseid virsikuid, kollast ploomi, hea happesus, järelmaitses tunda veidi röstisust. |
Toidusoovitus | Linnuliha, Sealiha, Aasia köök, Metslinnud, Sushi&Sashimi, Eelroad |
Serveerimine | jahutatult 8-10° klassikalisest Bordeaux valgeveini pokaalist. |
Säilitustingimused | Arengupotentsiaal 3-5 aastat alates korjeaastast. |
Vegan | Jah |