Riik | Prantsusmaa |
---|---|
Piirkond | Alsace |
Marjasort | Pinot Gris |
Kuivusaste | Kuiv |
Alkoholisisaldus | 13.5% vol |
Liik | Kaitstud päritolunimetusega vein |
Tootja | Les Vignerons de Pfaffenheim & |
Kogus kastis | 6 |
Pfaffenheim veinimaja on asutatud 1957 aastal ja esimene vein valmistati 1959.aastal. Veinimaja paikneb Prantsusmaal, Alsace piirkonnas, 15km Colmari linnas edela suunas. Veinimaja valmistab Alsace AOC, Alsace Cremant AOC ja Grand Cru AOC veine.
Tootmisviis | Viinamarjad korjatakse käsitsi, marjad pressitakse pneunomaatilise pressiga, selitatakse, fermentatsioon toimub terasvaadis kontrollitud temperatuuril. Vein areneb pärmisettel 4 kuud ja areneb vaadis 5 kuud ennem villimist pudelisse. |
---|---|
Värvus | Kuldkollane, kirgas |
Aroom | Värske, tunda kuivatatud puuvilju, valgeid lilli, veidi suitsu, rösti ja pipart. |
Maitse | Keskmise täidlusega, hea happesusega, maitses kollased puuviljad. |
Toidusoovitus | Eelroad, Valge kala, Aasia köök, Iseseisvalt nautimiseks, Sushi&Sashimi, Tugevamad juustud |
Serveerimine | jahutatult 8-10° klassikalisest Bordeaux valgeveini pokaalist. |
Säilitustingimused | Arengupotentsiaal 4-6 aastat alates korjeaastast. |
Allergeenid | Sulfiit (E220<->E228) |
Vegan | Jah |