Riik | Prantsusmaa |
---|---|
Piirkond | Alsace |
Marjasort | Pinot Noir |
Kuivusaste | Kuiv |
Alkoholisisaldus | 12% vol |
Liik | Kaitstud päritolunimetusega vein |
Tootja | La Cave des Vignerons de Pfaff |
Kogus kastis | 6 |
Pfaffenheim veinimaja on asutatud 1957 aastal ja esimene vein valmistati 1959.aastal. Veinimaja paikneb Prantsusmaal, Alsace piirkonnas, 15km Colmari linnas edela suunas. Veinimaja valmistab Alsace AOC, Alsace Cremant AOC ja Grand Cru AOC veine.
Tootmisviis | Viinamarjad korjatakse käsitsi, sorteeritakse ja pressitakse õrnalt. Fermentatsioon toimub terasvaadis, vein areneb sur lie meetodil 4 kuud pärmisettel ja omakorda 5 kuud vaadis. |
---|---|
Värvus | Kirsipunane, kirgas |
Aroom | Tunda küpseid marju, mustsõstart, maasikat, vaarikat, veidi vaniljet. |
Maitse | Kompleksne, heas tasakaalus, marjane, järelmaitses kerge pipar. |
Toidusoovitus | Eelroad, Aasia köök, Linnuliha, Metslinnud, Part, Pasta |
Serveerimine | 13-15°C Bordeaux tüüpi punaveini pokaalist. |
Säilitustingimused | Arengupotentsiaal 4-6 aastat alates korjeaastast. |
Allergeenid | Sulfiit (E220<->E228) |
Vegan | Jah |