Riik | Prantsusmaa |
---|---|
Piirkond | Alsace |
Marjasort | Riesling |
Kuivusaste | Kuiv |
Alkoholisisaldus | 12% vol |
Liik | Kaitstud päritolunimetusega vein |
Tootja | La Cave des Vignerons de Pfaff |
Kogus kastis | 6 |
Pfaffenheim veinimaja on asutatud 1957 aastal ja esimene vein valmistati 1959.aastal. Veinimaja paikneb Prantsusmaal, Alsace piirkonnas, 15km Colmari linnas edela suunas. Veinimaja valmistab Alsace AOC, Alsace Cremant AOC ja Grand Cru AOC veine.
Tootmisviis | Viinamarjad on korjatud käsitsi, sorteeritakse, eemaldatakse varred. Marjad pressitakse pneumaatilise pressiga, fermentatsioon toimub kontrollitud temperatuuril, sur lie meetod. Vein laagerdub terasvaadis 5 kuud ennem villimist. |
---|---|
Värvus | Kuldkollane, kirgas |
Aroom | Aroom on värske, tunda kuivatatud puuvilju, valgeid lilli, mineraalsust, tsitruselisi ja kollaseid luuvilju. |
Maitse | Maitse kuiv, puuviljane, keskmise täidlusega, hea happesusega, tunda kollaseid puu-ja luuvilju, tsitruselisi, küpset ananassi. |
Toidusoovitus | Linnuliha, Sealiha, Sushi&Sashimi, Aasia köök, Metslinnud, Punane kala |
Serveerimine | jahutatult 8-10° klassikalisest Bordeaux valgeveini pokaalist. |
Säilitustingimused | Arengupotentsiaal 10-12 aastat alates korjeaastast. |
Allergeenid | Sulfiit (E220<->E228) |
Vegan | Jah |