Riik | Prantsusmaa |
---|---|
Piirkond | Alsace |
Marjasort | Sylvaner, Auxerrois, Pinot Blanc, Muscat |
Kuivusaste | Kuiv |
Alkoholisisaldus | 12.5% vol |
Liik | Kaitstud päritolunimetusega vein |
Tootja | La Cave des Vignerons de Pfaff |
Kogus kastis | 6 |
Pfaffenheim veinimaja on asutatud 1957 aastal ja esimene vein valmistati 1959.aastal. Veinimaja paikneb Prantsusmaal, Alsace piirkonnas, 15km Colmari linnas edela suunas. Veinimaja valmistab Alsace AOC, Alsace Cremant AOC ja Grand Cru AOC veine.
Tootmisviis | Marjad pressitakse pneumaatilise pressiga, fermentatsioon toimub kontrollitud temperatuuril, sur lie meetod. Vein laagerdub terasvaadis 5 kuud enne villimist. |
---|---|
Värvus | Helekollane, kirgas |
Aroom | Aroomis on tunda valgeid lilli, tsitruselisi, värske ja küpsete kollaste puuviljade aroome. |
Maitse | Maitse on värske, kerge, hea happesusega, tunda tsitruselisi, küpseid kollaseid puuvilju, heas tasakaalus. |
Toidusoovitus | Eelroad, Aperitiiv, Aasia köök, Rohelised salatid, Mereannid, Valge kala |
Serveerimine | jahutatult 8-10° klassikalisest Bordeaux valgeveini pokaalist. |
Säilitustingimused | Arengupotentsiaal 3-5 aastat alates korjeaastast. |
Allergeenid | Sulfiit (E220<->E228) |
Vegan | Jah |