Riik | Portugal |
---|---|
Piirkond | Lisboa VR |
Marjasort | Arinto, Fernão Pires |
Kuivusaste | Kuiv |
Alkoholisisaldus | 12.5% vol |
Liik | Kaitstud geograafilise tähisega vein |
Tootja | ADEGAMÃE - SOCIEDADE |
Kogus kastis | 6 |
AdegaMãe veinimaja paikneb Portugalis, Lisboa VR piirkonnas (varasemalt oli piirkonna nimetus Estremadura). Kliima on tugevasti mõjutatud Atlandi ookeanist. Viinapuud paiknevad nõlvadel, olles kaitstud ookeani tuulte eest.
Adegamae veinimaja paikneb Portugalis, Lisboa VR piirkonnas (varasemalt oli piirkonna nimetus Estremadura). Kliima on tugevasti mõjutatud Atlandi ookeanist ja viinapuud paiknevad nõlvadel, olles kaitstud ookeani tuulte eest. Adegamae veinisarjast on esindatud Pinta Negra veinisari: Pinta Negra Tinto ja Pinta Negra Branco, marjasortideks on kohalikud portugali sordid Castelão, Aragonez (Tinto) ja Arinto, Fernão Pires (Branco). Veinid on värskelt ja puuviljase karakteriga.
Tootmisviis | Marjad korjatakse, sorteeritakse ja pressitakse. Fermentatsioon toimub teravaadis, kontrollitud temperatuuril (14-15°), vein areneb terasvaadis sur lie meetodil 4 kuud. " |
---|---|
Värvus | Helekollane, roheka alatooniga. |
Aroom | Aroom on värskelt puuviljane, tunda floraaseid noote, apelsiniõisi, heledaid luuvilju, tsitruselisi ja värskeid ürte. |
Maitse | Maitse on kuiv, värske ja puuviljane. Tunda on heledaid luuvilju, aprikoos, nektariin, õunu ja värsekeid rohelisi ürte. Järelmaitse pikk ja tsitruseliselt mineraalne. |
Toidusoovitus | Aperitiiv, Mereannid, Valge kala, Rohelised salatid, Kergemad juustud |
Serveerimine | jahutatult 7-9°C Bordeaux tüüpi valgeveini pokaalist. |
Säilitustingimused | Arengupotentsiaal 2-4 aastat alates korjeaastast. |
Allergeenid | Sulfiit (E220<->E228) |