Riik | Portugal |
---|---|
Piirkond | Lisboa VR |
Marjasort | Castelão, Aragonez |
Kuivusaste | Kuiv |
Alkoholisisaldus | 13% vol |
Liik | Kaitstud geograafilise tähisega vein |
Tootja | ADEGAMÃE - SOCIEDADE |
Kogus kastis | 6 |
AdegaMãe veinimaja paikneb Portugalis, Lisboa VR piirkonnas (varasemalt oli piirkonna nimetus Estremadura). Kliima on tugevasti mõjutatud Atlandi ookeanist. Viinapuud paiknevad nõlvadel, olles kaitstud ookeani tuulte eest.
Adegamae veinimaja paikneb Portugalis, Lisboa VR piirkonnas (varasemalt oli piirkonna nimetus Estremadura). Kliima on tugevasti mõjutatud Atlandi ookeanist ja viinapuud paiknevad nõlvadel, olles kaitstud ookeani tuulte eest. Adegamae veinisarjast on esindatud Pinta Negra veinisari: Pinta Negra Tinto ja Pinta Negra Branco, marjasortideks on kohalikud portugali sordid Castelão, Aragonez (Tinto) ja Arinto, Fernão Pires (Branco). Veinid on värskelt ja puuviljase karakteriga.
Tootmisviis | Marjad korjatakse, sorteeritakse ja pressitakse. Fermentatsioon toimub teravaadis, kontrollitud temperatuuril (22-25°), vein areneb terasvaadis 10 kuud. " |
---|---|
Värvus | Rubiinpunane, violetse alatooniga |
Aroom | Aroom on lopsakalt marjane, tunda floraalseid noote, metslilli, tumedaid metsmarju, küpseid tumedaid luuvilju. |
Maitse | Maitse on kuiv, keskmise täidlusega ja marjaselt kompleksne. Tunda küpseid metsmarju, pehmeid marjatanniine. Järelmaitse keskmise pikkusega ja marjane. |
Toidusoovitus | BBQ lihad, Sealiha, Eelroad, Metslinnud, Tugevamad juustud |
Serveerimine | 16-18°C Bordeaux tüüpi punaveini klaasist. |
Säilitustingimused | Arengupotentsiaal 3-5 aastat alates korjeaastast. |
Allergeenid | Sulfiit (E220<->E228) |