Riik | Prantsusmaa |
---|---|
Piirkond | Champagne |
Marjasort | Pinot Noir, Chardonnay, Pinot Meunier |
Kuivusaste | Kuiv |
Alkoholisisaldus | 12% vol |
Liik | Kaitstud päritolunimetusega kvaliteetvahuvein |
Tootja | Piper-Heidsieck |
Kogus kastis | 6 |
Piper-Heidsiecki veinifirma asutas 1785. aastal Florens-Louis Heidsieck. Üks erakordne šampanja pühendati Prantsuse kuningannale Marie-Antoniette’le ning selle auks anti Florens-Louis Heidsieckile võimalus kuningannale oma šampanjasid esitleda, millest sai alguse Piper-Heidsiecki šampanjade edukäik.
Tootmisviis | Piper-Heidsieck Cuvée Brut šampanja on valmistatud 50% Pinot Noir, 20% Chardonnay ja 30% Pinot Meunier marjasortidest. Juurde on lisatud minimaalselt 30% reservveine, mis annab šampanjale täidlust. Teine fermentatsioon pärmisettel 24 kuud, dosage 8g/L. Peale disgorgement protsessi areneb jook keldris 6 kuud. |
---|---|
Värvus | Väga kirgas ja samas õrn kuldne toon. |
Aroom | Piper-Heidsieck Cuvée Brut on värske, elegantse ja harmoonilise profiiliga. Aroomis on tunda pirni noote, virsikut, tsitrust ja apelsiniõisi |
Maitse | Šampanjas on värskust, mille tsitruse noodid viivad teatud küpsuseni. Maitses on tunda ka röstitud leiva, värskete mandlite ja piparmündi aroome. |
Toidusoovitus | Aperitiiv, Eelroad, Mereannid, Punane kala, Kergemad juustud, Iseseisvalt nautimiseks |
Serveerimine | jahutatult 8-10°, Bordeaux tüüpi valgeveini pokaalist |
Säilitustingimused | Arengupotentsiaal kuni 5 aastat korjeaastast |
Allergeenid | Sulfiit (E220<->E228) |