Riik | Prantsusmaa |
---|---|
Piirkond | Champagne |
Marjasort | Pinot Noir, Chardonnay, Pinot Meunier |
Kuivusaste | Kuiv |
Alkoholisisaldus | 12% vol |
Liik | Kaitstud päritolunimetusega kvaliteetvahuvein |
Tootja | Piper-Heidsieck |
Piper-Heidsieck Champagne Essentiel Cuvée Réservée on täiuslik harmoonia delikaatsuse ja jõulisuse vahel. Selle shampanja puhul on baas-veini hulka segatud ka 23% reserv-veine. Pinot Noir’i domineerimine annab struktuuri, Pinot Meunier lisab ümarust ning Chardonnay elegantsust. Nelja-aastane laagerdumine on Essentiel'ile andnud vastupandamatu võlu.
Iga suur lugu algab kohtumisest – Agathe Perthois oli noorele saksa päritolu Florens-Louis Heidsieckile suureks inspiratsiooniks, et luua „vein, mis naeratab“. Armujoovastuses ja seiklushimust ajendatuna ei suutnud miski visa geeniust peatada. Florens-Louis Heidsieck asutas Heidsieck & Cie šampanjamaja 16. juulil 1785.
Noore ja ambitsioonika isehakanud tegija sooviks oli pimestada kuninganna Marie Antoniette šampanja peenete ja rõõmsate mullidega. Kuninganna armus šampanjasse esimesest tilgast ning nii saigi temast esimene Heidsieck & Cie brändi saadik.
Maja edendamiseks ühendasid aastal 1815 jõud tema vennapoeg Christian Heidsieck ning andekas ja suurte ärikogemustega Henri-Guillaume Piper. Kiiresti muutus liit lahutamatuks ning üheskoos edendati šampanjamajade mainet ka väljaspool Prantsusmaa piire. Peale Florens-Louis Heidsieck surma aastal 1828 otsustas müütiline duo jätkata seiklust.
Aastal 1835 suri ootamatult Christian Heidsieck ning kolm aastat hiljem abiellus tema lesk äripartner Henri-Guillaume Piperiga ja nii sündiski bränd PIPER-HEIDSIECK.
Punase etiketiga Piper-Heidsieck on maailma üks tuntumates ja hinnatumatest šampanja kaubamärkidest. Seda tuntakse esmajoones tänu paljudele filmitähtedele nagu Marilyn Monroe, kelle lemmikšampanjaks oli just Piper-Heidsieck.
Tootmisviis | Piper-Heidsieck Essentiel šampanja on valmistatud 45% Pinot Noir, 19% Chardonnay ja 36% Pinot Meunier marjasortidest. Juurde on lisatud 23% reservveine, mis annab šampanjale täidlust. Teine fermentatsioon pärmisettel 36 kuud, dosage 6g/L. Peale disgorgement protsessi areneb jook keldris 6 aastat. Disgorgement aasta välja toodud toote etiketil. |
---|---|
Värvus | Kirgas kuldne toon |
Aroom | Aroomis kombineeruvad värskete puuviljade, tsitruseliste, valgete puuviljade ja mandli noodid. |
Maitse | Piper-Heidsieck Essentiel on heas tasakaalus, jõulise, karge ja värske iseloomuga šampanja. Esile tõusevad värsked valged puuviljad, brioch ja greip, millele järgnevad intensiivsed ja kestvad röstitud pähkli noodid. |
Toidusoovitus | Aperitiiv, Eelroad, Valge kala, Mereannid |
Serveerimine | jahutatult 10-12°, Bordeaux tüüpi valgeveini pokaalist |
Säilitustingimused | Arengupotentsiaal 15 või enam aastat |