Riik | Prantsusmaa |
---|---|
Piirkond | Champagne |
Marjasort | Chardonnay |
Kuivusaste | Kuiv |
Alkoholisisaldus | 12% vol |
Liik | Kaitstud päritolunimetusega kvaliteetvahuvein |
Tootja | Piper-Heidsieck |
Kogus kastis | 6 |
Piper-Heidsiecki Essentiel Blanc de Blancs on elegantne ja elav šampanja, mis esindab komplekssust. 100% Chardonnay viinamarjasordist valmistatud šampanja elegants, marjad ja struktuur illustreerivad selgelt Piper-Heidsieck käekirja. Selle šampanja puhul on baasveinide hulka segatud 30% reservveine.
Iga suur lugu algab kohtumisest – Agathe Perthois oli noorele saksa päritolu Florens-Louis Heidsieckile suureks inspiratsiooniks, et luua „vein, mis naeratab“. Armujoovastuses ja seiklushimust ajendatuna ei suutnud miski visa geeniust peatada. Florens-Louis Heidsieck asutas Heidsieck & Cie šampanjamaja 16. juulil 1785.
Noore ja ambitsioonika isehakanud tegija sooviks oli pimestada kuninganna Marie Antoniette šampanja peenete ja rõõmsate mullidega. Kuninganna armus šampanjasse esimesest tilgast ning nii saigi temast esimene Heidsieck & Cie brändi saadik.
Maja edendamiseks ühendasid aastal 1815 jõud tema vennapoeg Christian Heidsieck ning andekas ja suurte ärikogemustega Henri-Guillaume Piper. Kiiresti muutus liit lahutamatuks ning üheskoos edendati šampanjamajade mainet ka väljaspool Prantsusmaa piire. Peale Florens-Louis Heidsieck surma aastal 1828 otsustas müütiline duo jätkata seiklust.
Aastal 1835 suri ootamatult Christian Heidsieck ning kolm aastat hiljem abiellus tema lesk äripartner Henri-Guillaume Piperiga ja nii sündiski bränd PIPER-HEIDSIECK.
Punase etiketiga Piper-Heidsieck on maailma üks tuntumates ja hinnatumatest šampanja kaubamärkidest. Seda tuntakse esmajoones tänu paljudele filmitähtedele nagu Marilyn Monroe, kelle lemmikšampanjaks oli just Piper-Heidsieck.
Tootmisviis | Piper-Heidsieck Essentiel Blanc de Blancs šampanja on valmistatud 100% Chardonnay marjasordist. Juurde on lisatud 30% reservveine, mis annab šampanjale täidlust. Teine fermentatsioon pärmisettel 36 kuud, dosage 6g/L. Peale disgorgement protsessi areneb jook keldris 6 aastat. Disgorgement aasta välja toodud toote etiketil. |
---|---|
Värvus | Kuldne, kahvatu toon |
Aroom | Aroomis kombineeruvad värskete tsitruseliste, kreegi, mandli, valgete puuviljade, vanilje ja köömne noodid. |
Maitse | Piper-Heidsieck Essentiel Blanc de Blancs on täpne, värske ja mineraalse profiiliga šampanja, milles tõusevad esile viirpuu, millele järgnevad tsitruse ja mandli noodid. |
Toidusoovitus | Aperitiiv, Eelroad, Valge kala, Mereannid |
Serveerimine | jahutatult 8-10°, Bordeaux tüüpi valgeveini pokaalist |
Säilitustingimused | Arengupotentsiaal 15 või enam aastat |
Allergeenid | Sulfiit (E220<->E228) |