Riik | Prantsusmaa |
---|---|
Piirkond | Champagne |
Marjasort | Pinot Noir, Meunier |
Kuivusaste | Kuiv |
Alkoholisisaldus | 12% vol |
Liik | Kaitstud päritolunimetusega kvaliteetvahuvein |
Tootja | Piper-Heidsieck |
Kogus kastis | 6 |
Essentiel Blanc de Noir ühendab maja ajaloolise viinamarja Pinot Noir ja Meunier õrnas koosluses.Esile on tõstetud terroir mitmekesisus, valitud kümne cru tumedate viinamarjade segu, millest kujuneb puuviljane ja elegantne šampanja. Profiililt on tegemist kirka, erakordse ja karge šampanjaga.
Iga suur lugu algab kohtumisest – Agathe Perthois oli noorele saksa päritolu Florens-Louis Heidsieckile suureks inspiratsiooniks, et luua „vein, mis naeratab“. Armujoovastuses ja seiklushimust ajendatuna ei suutnud miski visa geeniust peatada. Florens-Louis Heidsieck asutas Heidsieck & Cie šampanjamaja 16. juulil 1785.
Noore ja ambitsioonika isehakanud tegija sooviks oli pimestada kuninganna Marie Antoniette šampanja peenete ja rõõmsate mullidega. Kuninganna armus šampanjasse esimesest tilgast ning nii saigi temast esimene Heidsieck & Cie brändi saadik.
Maja edendamiseks ühendasid aastal 1815 jõud tema vennapoeg Christian Heidsieck ning andekas ja suurte ärikogemustega Henri-Guillaume Piper. Kiiresti muutus liit lahutamatuks ning üheskoos edendati šampanjamajade mainet ka väljaspool Prantsusmaa piire. Peale Florens-Louis Heidsieck surma aastal 1828 otsustas müütiline duo jätkata seiklust.
Aastal 1835 suri ootamatult Christian Heidsieck ning kolm aastat hiljem abiellus tema lesk äripartner Henri-Guillaume Piperiga ja nii sündiski bränd PIPER-HEIDSIECK.
Punase etiketiga Piper-Heidsieck on maailma üks tuntumates ja hinnatumatest šampanja kaubamärkidest. Seda tuntakse esmajoones tänu paljudele filmitähtedele nagu Marilyn Monroe, kelle lemmikšampanjaks oli just Piper-Heidsieck.
Tootmisviis | Piper-Heidsieck Essentiel Blanc de Noir on valmistatud 80% Pinot Noir ja 20% Meunier marjasortidest. Teine fermentatsioon pärmisettel 36 kuud, dosage 5g/L. Peale disgorgement protsessi areneb jook keldris minimaalselt 6 kuud. Disgorgement aasta välja toodeud toote etiketil. |
---|---|
Värvus | Helekollane, kirgas |
Aroom | Aroomis on tunda kollaseid vilju nagu aprikoos ning vaarikas ja mustikas. Esile tõusevad suitsused, vürtsikad mee ja paprika noodid. Šampanja on kerge mineraalse noodiga. |
Maitse | Maitselt karge ja helde aimatava tsitruselise alatooniga, millele järgnevad vaarikased ja mürdi lehe noodid. |
Toidusoovitus | Eelroad, Valge kala |
Serveerimine | Jahutatult 8-10°C Bordeaux tüüpi valgeveini pokaalist või vintage šampanja pokaalist. |
Säilitustingimused | Arengupotentsiaal 5 või enam aastat alates korjeaastast. |
Allergeenid | Sulfiit (E220<->E228) |