Riik | Prantsusmaa |
---|---|
Piirkond | Normandia |
Kuivusaste | Poolmagus |
Alkoholisisaldus | 17% vol |
Liik | Muu piiritusjook |
Tootja | Domaine du Coquerel |
Kogus kastis | 6 |
Calvados Coquerel valmistab Loode-Prantsusmaal, Normandias imelist õunabrändit aastast 1937. Pommeau valmistamiseks kasutatakse 1/3 ühe-aastast Calvadost, millele lisatakse 2/3 siidrimahla. Kange alkohol ei võimalda siidril käärima hakata ja jook laagerdub tammevaadis 18 kuud.
Calvados Coquerel distilleri on loodud 1937.a. Loode-Prantsusmaal Calvados AOP piirkonnas. Distillery asub Mont-Saint-Michel kloostri läheduses. Tegemist on pereettevõttega ja täna juhib distillery´t innovatiivne blend master Hr. Pierre Martin Neuhaus.
Calvados Coquerel omab enda õunapuu “Orchard” aedasid ja samuti ostab õunu juurde pikaajalistel koostööpartneritelt, kellega on neil sõlmitud pikaajalised lepingud.
Tootmisviis | Pommeau valmistamiseks kasutatakse 1/3 ühe-aastast Calvadost, millele lisatakse 2/3 siidrimahla. Kange alkohol ei võimalda siidril käärima hakata ja jook laagerdub tammevaadis 18 kuud. Pommeau de Normandie siidri valmistamiseks kasutatakse spetsiaalset õunasorti (õun on suurem ja mahlasem, kui tavaline siidriõun), mis kasvavad Coquereli õunaaedades „Milly´s“. |
---|---|
Värvus | Rubiinpunane |
Aroom | Aroom on puuviljane ja tunda küpseid õunu, õunamoosi, magusaid vürtse- nelk, kaneel, muskaatpähkel. |
Maitse | Maitse on poolmagus, keskmise täidlusega, pehme ja elegantne; tunda küpseid punaseid õunu, õunakoore tanniini, magusaid vürtse. |
Toidusoovitus | Digestiiv, Tugevamad juustud, Desserdid, Iseseisvalt nautimiseks |
Serveerimine | jahutatult 14-16° tulbikujulisest klaasist; jääga või kokteilides |
Säilitustingimused | Säilitada vertikaalses asendis, toatemperatuuril |
Allergeenid | Sulfiit (E220<->E228) |