Riik | Portugal |
---|---|
Piirkond | DOC Douro |
Marjasort | Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Roriz, Touriga Francesca, Tinta Cao |
Kuivusaste | Magus |
Alkoholisisaldus | 20% vol |
Liik | Kaitstud päritolunimetusega liköörvein |
Tootja | Real Companhia Velha |
Kogus kastis | 6 |
The Real Companhia Velha on loodud 10. septembril 1756 Portos. Ettevõtet tuntakse ka Royal Oporto Wine Company nime all, kuna selle asutas kuningas Dom Jose I. Portveinimaja valmistab väärikaid blended tawny portveine Quinta das Carvalhas viinapuu aedadest pärit vanade viinapuude saagist. Quinta das Carvalhas paikneb Douro jõe vasakul kaldal ja veinimõisa ajalugu ulatub 1759.a. Ettevõte on tänaseni portugallaste omanduses (ei ole brittide haldusalas) ja ettevõtet juhib Silva Reis. Portvein valmib Douro jõe graniit-terrassidel ja on oma nime saanud Porto (Oporto) linna järgi.
Tootmisviis | Quinta das Carvalhas 30Y Tawny portveini valmistamiseks marjad korjatakse veinimõisa põldudelt 600-800m üle merepinna. Tuntuimad marjad on Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Barroca ja Tinta Roriz. Tegu on eri aastakäikude segatud portveiniga, maitselt pehme ja aromaatne. 30Years Old Tawny tooteetiketil näitab keskmist veinisegu vanust. Portvein on peaaegu alati segatud vein ning küpseb alati tammevaatides (pipes 534–550 l) olenevalt portveini tüübist 2–50 aastat. |
---|---|
Värvus | Telliskivipunane |
Aroom | Tunda kuivatatud apelsinikoort, punaseid küpseid marju, kaneeli, viigimarjamoosi ja rosinaid, pagarivürtse. |
Maitse | Magus, kompleksne ja täidlane, tunda üleküpseid & liköörseid tumedaid metsmarju, magusaid vürtse, röstitud sarapuupähkleid. Järelmaitse pikk ja elegantselt vürtsika noodiga. |
Toidusoovitus | Digestiiv, Iseseisvalt nautimiseks, Pähklid, Desserdid, Juustuvalik -lisandiks viigimarjamoos |
Serveerimine | jahutatult 14-16°C portveini või copita pokaalist |
Säilitustingimused | Säilitada vertikaalses asendis, temperatuuril 18-20C |
Allergeenid | Sulfiit (E220<->E228) |