Riik | Hispaania |
---|---|
Piirkond | DO Rueda |
Marjasort | Verdejo |
Kuivusaste | Kuiv |
Alkoholisisaldus | 11% vol |
Liik | Kaitstud päritolunimetusega vein |
Tootja | Bodegas Ramon Bilbao S.A |
Kogus kastis | 6 |
Bodegas Ramon Bilbao on loodud 1924.a. Rioja, Haro´s. Haro on Rioja Alta pealinn, veinipiirkonna süda, kus paiknevad enamik ajaloolisi Rioja Alta veinimajasid. Ramon Bilbao on täna üks hinnatuim Rioja veinimaja, saavutanud märkimisväärseid tulemusi veinikriitikute poolt, olles “The Most Admired Wine Brands” maailma TOP 50 veinimaja seas esindatud. Ramon Bilbao valmistab veine DOCa Riojas ja DO Rueda piirkonnas.
Bodegas Ramon Bilbao on loodud 1924.a. Rioja, Haro´s. Haro on Rioja Alta pealinn, veinipiirkonna süda, kus paiknevad enamik ajaloolisi Rioja Alta veinimajasid. Ramon Bilbao on täna üks hinnatuim Rioja veinimaja, saavutanud märkimisväärseid tulemusi veinikriitikute poolt, olles “The Most Admired Wine Brands” maailma TOP 50 veinimaja seas esindatud. Ramon Bilbao valmistab veine Riojas peamiselt Ameerika tammevaadi laagerdusega, Edicion Limitada Crianza veini hoiab veinimaja Prantsuse tammevaadis.
Tootmisviis | Verdejo marjad korjatakse varajastel hommikutundidel DO Rueda piirkonnas, Las Amedas viinapuu aiast (700m üle merepinna), edasi marjad sorteeritakse ja pressitakse. Fermentatsioon toimub roostevabast terasest mahutites madalal temperatuuril (13ºC), säilitades seeläbi kõige peenemaid ja delikaatsemaid arome. Veinivirre seisab 4 kuud concrete vaatides, mis võimaldab säilitada veinis värskust. |
---|---|
Värvus | Helekollane, roheka alatooniga |
Aroom | Värske, aromaatne ja puuviljane. Tunda on valgeid lilli, jasmiini, küpseid troopilisi puuvilju, heledaid luuvilju, tsitruseviljasid, rohelisi ürte. |
Maitse | Kuiv ja mineraalselt värske. Tunda on küpseid heledaid luuvilju- aprikoos, nektariin, rohelisi tsitruselisi, laimikoort ja rohelisi ürte, sidrunheina värskust. Järelmaitse pikk ja tsitruseliselt mineraalne. |
Toidusoovitus | Aperitiiv, Eelroad, Rohelised salatid, Kergemad juustud, Iseseisvalt nautimiseks, Valge kala |
Serveerimine | Jahutatult 8-10°C Bordeaux tüüpi valgeveini pokaalist |
Säilitustingimused | Arenguotentsiaal 3-5 aastat alates korjeaastast. |
Allergeenid | Sulfiit (E220<->E228) |