Riik | Hispaania |
---|---|
Piirkond | DO Catalunya |
Marjasort | Cabernet Sauvignon, Tempranillo |
Kuivusaste | Kuiv |
Alkoholisisaldus | 12.5% vol |
Liik | Kaitstud päritolunimetusega vein |
Tootja | Bodegas Roqueta S.A. |
Kogus kastis | 6 |
Ramon Roqueta veinimaja paikneb Hispaanias, DO Penedes piirkonnas ja veinimaja on loodud 1898.aastal Ramon Roqueta Torrentó poolt.
Bodegas Ramon Roqueta veinimaja paikneb Hispaanias, DO Cataluynia, Penedes piirkonnas ja veinimaja on loodud 1898. aastal Ramon Roqueta Torrentó poolt. Sellest ajast saati on veinimaja pühendunud kvaliteetveinide valmistamisele DO Penedes piirkonnas.
Ramon Roqueta veinisarjas on Garnacha Blanca, Garnacha Tinta, Tempranillo, Crianza ja Reserva veinid.
Garnacha Blanca valge vein on värske, karge, puuviljane ja punaveinid marjased, keskmise täidlusega ning pehmete tanniinidega.
Tootmisviis | Viinamarjad korjatakse, sorteeritakse ja pressitakse. Fermentatsioon toimub kontrollitud temperatuuril 28-29°C ja vein on arenenud 36 kuud, millest 12 kuud tammevaadis. Vein on blend Hispaania enimkasvatatud tumedast marjasordist Tempranillo´st (40%) ning Cabernet Sauvignon´st (60%), mis oma tuntuse saavutas Prantsusmaal, Bordeaux´s ning on hästi kohandunud Hispaania kliimaga |
---|---|
Värvus | Rubiinpunane, violetse alatooniga. |
Aroom | Aroom on marjane, milles domineerivad üleküpsed mustad ja punased metsamarjad, tunda on kuivatatud musti ploome ja magusaid vürtse, nelki, vaniljesust, loorberilehte |
Maitse | Maitse on kuiv, marjane ja täidlane.Tunda küpseid mustsõstraid, musti ploome, mustikaid, põldmarju, vürtse ning mõrušokolaadi. Järelmaitse pikk japehmete marjatanniinidega. |
Toidusoovitus | BBQ lihad, Sealiha, Lambaliha, Pasta, Metslinnud |
Serveerimine | 16-18°C Bordeaux tüüpi punaveini klaasist. |
Säilitustingimused | Arengupotentsiaal 4-6 aastat alates korjeaastast. |
Allergeenid | Sulfiit (E220<->E228) |