Riik | Prantsusmaa |
---|---|
Piirkond | Champagne |
Marjasort | Chardonnay, Pinot Noir |
Kuivusaste | Kuiv |
Alkoholisisaldus | 12% vol |
Liik | Kaitstud päritolunimetusega kvaliteetvahuvein |
Tootja | Champagne P.& C. Heidsieck S.A |
Kogus kastis | 3 |
Peale karget talve ja kevadet, mida täiendasid kaootilised paduvihmad, tõi päikselise ja kuiva suve ning äikesetormid. Septembris leidis aset ilmastikumuutus - jahe sügis, mida võimendasid tugevad tuuled. Rare Millésime 2013 väljendab šampanjamajale omast mineraalsust ja troopilisi noote.
Tähistamaks Piper-Heidsieck sajandat aastapäeva, esitleti esimest prestiižet cuvéed Prantsusmaa kuningannale Marie-Antoniette’le aastal 1885 piiratud kogust „La Cuvée du Centenaire“ (sajandi aastakäik), mida võib pidada haruldase šampanja päritoluks.
Rare Champagne on alati piiratud koguses aastakäigu šampanja, mis koondab kolm olulist tegurit – tõeliselt erakordne aasta, veinimeistri teadmised ja ainulaadne kelder optimaalsetes tingumustes, mis kujundavad selle erakordse šampanja eripära ja lõpitu pikaealisuse.
Viimase neljakümne aasta jooksul on Rare Champagne välja kuulutanud vaid üksteist aastakäiku, kõige kõrgemate standarditega šampanja, mida on toodetud vaid piiratud koguses.
Tootmisviis | Rare Millésime 2013 on valmistatud 70% Chardonnay ja 30% Pinot Noir marjasortidest. Täielik malolaktiline fermentatsioon, teine fermentatsioon pärmisettel minimaalselt 8 aastat, dosage 9g/L. Peale disgorgement protsessi areneb jook keldris minimaalselt aasta |
---|---|
Värvus | Kirgas, helekuldne toon |
Aroom | Aroomis on tunda kerget floraalsust ning musta tee hõngu, millele järgnevad pärnaõie ja kollaste luuviljade noodid. Šampanjat täiustavad magusate vürtside ja martsipani noodid. |
Maitse | Maitses tõusevad esile kreemised noodid ja martsipan millele järgnevad värskenadav veriapelsin ja kiivi. Järelmaitses esineb suitsuseid ja troopiliselt mineraalseid noote. Šampanja on täidlane ning pika järelmaitsega. |
Toidusoovitus | Eelroad, Mereannid |
Serveerimine | jahutatult 8-10°C vintage šampanja pokaalist |
Säilitustingimused | Arengupotentsiaal kuni 2040 |
Allergeenid | Sulfiit (E220<->E228) |