Riik | Prantsusmaa |
---|---|
Piirkond | Champagne |
Marjasort | Chardonnay, Pinot Noir |
Kuivusaste | Kuiv |
Alkoholisisaldus | 12% vol |
Liik | Kaitstud päritolunimetusega kvaliteetvahuvein |
Tootja | Champagne P.& C. Heidsieck S.A |
Kogus kastis | 3 |
Rare Rosé Millésime 2008 pakatab järjepidevusest nii välimuselt, aroomilt kui ka maitselt. Rare Rosé Millésime 2008 oli tunnistajaks pehmele ja vihmasele talvele, heitlikule kevadele, jahedale suvele ning päikesepaistesile ning kuivale saagikoristusele septembri keskel.
Tähistamaks Piper-Heidsieck sajandat aastapäeva, esitleti esimest prestiižet cuvéed Prantsusmaa kuningannale Marie-Antoniette’le aastal 1885 piiratud kogust „La Cuvée du Centenaire“ (sajandi aastakäik), mida võib pidada haruldase šampanja päritoluks.
Rare Champagne on alati piiratud koguses aastakäigu šampanja, mis koondab kolm olulist tegurit – tõeliselt erakordne aasta, veinimeistri teadmised ja ainulaadne kelder optimaalsetes tingumustes, mis kujundavad selle erakordse šampanja eripära ja lõpitu pikaealisuse.
Viimase neljakümne aasta jooksul on Rare Champagne välja kuulutanud vaid üksteist aastakäiku, kõige kõrgemate standarditega šampanja, mida on toodetud vaid piiratud koguses.
Tootmisviis | Rare Rosé 2008 koosneb 70% Chardonnay’st (peamiselt Cote des Blanc ja Montagne de Reims) ja 30% Pinot Noir’ist (Montagne de Reims) valge veini segust. Rare Champagne jätab saladuseks punaveini protsentuaalse sisalduse lõppsegus. |
---|---|
Värvus | Värvuselt pärlmutter roosa |
Aroom | Rare Rosé Millésime 2008 pakatab kevadisest värskusest - nagu avaksid hommikul akna aeda, kus kevadlilled on just õide puhkenud. Veini täielik isikupära avaldub järk-järgult, esmalt tõusevad esile tumedad marjad, mis rajavad teed magusale mandlile, pojengile ning kannikesele, mille taustal on tunda suitsuseid noote. |
Maitse | Tumedate marjade (mustsõstar, mustikas, punane sõstar, pohl) kargus seguneb harmoonilise mineraalsusega, mida rikastavad peened ploomised, lillelised noodid. Elegantsed mullid tantsivad klaasis kui pärlikee. |
Toidusoovitus | Iseseisvalt nautimiseks, Eelroad, Mereannid |
Serveerimine | jahutatult 8-10°C, vintage šampanja pokaalist või Bordeaux valgeveini pokaalist. |
Säilitustingimused | Arengupotentsiaal kuni 2050 |
Allergeenid | Sulfiit (E220<->E228) |