Riik | Itaalia |
---|---|
Piirkond | Puglia IGP |
Marjasort | Primitivo |
Kuivusaste | Kuiv |
Alkoholisisaldus | 13.5% vol |
Liik | Kaitstud päritolunimetusega vein |
Tootja | ENOITALIA S.P.A. |
Kogus kastis | 6 |
Primitivo viinamarjasort on Puglia piirkonnas enimlevinud tumedakestaline marjasort. On keskmise kasvujõuga, õitseb varakult ja marjad valmivad varem kui teised tumedakestalised marjasordid. Red Fire Primitivo veini valmistamiseks korjab veinimaja Primitivo marjad Puglia IGP piirkonnast, saades veini, mis on lopsakalt marjane, pehmete tanniinide ja üleküpsenud tumedate marjade maitsepaletiga.
Emporium veinid valmivad Itaalias, Puglia piirkonnas. Veinisarjas on esindatud Emporium Primitivo di Manduria, marjasordiks Primitivo. Veinimaja kasutab veini valmistamiseks marju ainult Primitivo di Manduria sisekasvualalt ning vein on lopsakalt marjane, pehmete tanniinide ja üleküpsenud tumedate marjade maitsepaletiga.
Veinimaja teine vein Appassimento di Salento vein valmib Primitovo ja Negroamaro viinamarjasordist. Veini valmistamisel kasutatakse appassimento meetodit, mida on veini maitsepaletis mõnusalt tunda.
Tootmisviis | Marjad korjatakse, sorteeritakse, pressitakse. Vein areneb suurtes 3 kuud suurtes tammevaatides ja edasi pudelis. |
---|---|
Värvus | Rubiinpunane, violetse alatooniga |
Aroom | Tunda küpseid metsmarju, tumedaid luuvilju (Morello kirss), kuivatatud puuvilju. |
Maitse | Kuiv, keskmise täidlusega ja lopsakalt marjane punavein. Tunda küpseid tumedaid metsmarju, põldmarjad, mustikad, kuivatud ploome. Keskmaitses lisanduvad pehmed marjatanniinid ja pagarivürtsid. Järelmaitse pikk ja vürtsikalt marjane. |
Toidusoovitus | BBQ lihad, Sealiha, Väikeuluk, Pasta, Pitsa, keskmise küpsusastmega laabijuustud |
Serveerimine | 14-16°C Burgundia tüüpi punaveini pokaalist. |
Säilitustingimused | Arengupotentsiaal 3-4 aastat alates korjeaastast. |
Allergeenid | Sulfiit (E220<->E228) |