Riik | Portugal |
---|---|
Piirkond | DOC Douro |
Marjasort | Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Roriz, Touriga Francesca, Tinta Cao |
Kuivusaste | Magus |
Alkoholisisaldus | 20% vol |
Liik | Kaitstud päritolunimetusega liköörvein |
Tootja | Real Companhia Velha |
Kogus kastis | 6 |
The Real Companhia Velha on loodud 10. septembril 1756 Portos. Ettevõtet tuntakse ka Royal Oporto Wine Company nime all, kuna selle asutas kuningas Dom Jose I. See pika taustaga portveinikoda on praeguseks Portugali suurim ja tuntuim. Ettevõte on tänaseni portugallaste omanduses ( ei ole brittide haldusalas) ja ettevõtet juhib Silva Reis. Portvein valmib Douro jõe graniit-terrassidel ja on oma nime saanud Porto (Oporto) linna järgi.
Tootmisviis | Colheita portveinid on ühe aastakäigu korje ehk aastakäigu Tawny. Portveinid laagerduvad vähemalt 7 aastat valitud vanades tammevaatides, Real Companhia Velha väärikates keldrites kus omandavad elegantsed ja aastakäigule omased maitsed. Colheita portveinidel on aastakäik alati märgitud etiketile. 1977 aastakäigu Colheita portveine loetakse üheks parimaks aastakäiguks 20.sajandil. |
---|---|
Värvus | Telliskivipunane |
Aroom | Elegantne ja kompleksne. Tunda kuivatatud aprikoose, virsikuid, meekärge ja pagarivürtse. |
Maitse | Magus, kompleksne ja täidlane, keskmise happesusega, tunda kuivatatud puuvilju, meekärge, eksootilisi troopilisi puuvilju, metspähkleid. ja magusaid vürtse. Järelmaitse on pikk ja elegantselt vürtsika alatooniga. |
Toidusoovitus | Digestiiv, Iseseisvalt nautimiseks, Pähklid, Desserdid, Juustuvalik -lisandiks viigimarjamoos |
Serveerimine | jahutatult 14-16°C portveini või copita pokaalist |
Säilitustingimused | Säilitada vertikaalses asendis, temperatuuril 18-20C |
Allergeenid | Sulfiit (E220<->E228) |