Riik | Portugal |
---|---|
Piirkond | Douro |
Marjasort | Malvasia Fina, Donzelinho Branco, Viosinho, Gouveio |
Kuivusaste | Magus |
Alkoholisisaldus | 19% vol |
Liik | Kaitstud päritolunimetusega liköörvein |
Tootja | Real Companhia Velha |
Kogus kastis | 6 |
The Real Companhia Velha on loodud 10. septembril 1756 Portos. Ettevõtet tuntakse ka Royal Oporto Wine Company nime all, kuna selle asutas kuningas Dom Jose I. See pika taustaga portveinikoda on praeguseks Portugali suurim ja tuntuim. Ettevõte on tänaseni portugallaste omanduses ( ei ole brittide haldusalas) ja ettevõtet juhib Silva Reis. Portvein valmib Douro jõe graniit-terrassidel ja on oma nime saanud Porto (Oporto) linna järgi.
Tootmisviis | Fermentatsioon toimub kontrollitud temperatuuriga terasvaatides koos viinamarja kestadega. Käärimine katkestatakse, kui käärimisprotsessi lõpul lisatakse viinamarjabrändi (77%). Vein laagerdub suurtes tammevaatides 18 kuud. |
---|---|
Värvus | Kuldkollane |
Aroom | Aroom on puuviljane, tunda küpseid puuvilju, õunu, kollaseid tsitruselisi. |
Toidusoovitus | Digestiiv, Iseseisvalt nautimiseks, Tugevamad juustud |
Serveerimine | jahutatult 10-12°C portveini või copita pokaalist |
Säilitustingimused | Säilitada vertikaalses asendis, temperatuuril 18-20C |
Allergeenid | Sulfiit (E220<->E228) |