Riik | Portugal |
---|---|
Piirkond | Douro |
Marjasort | Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Roriz, Tinta Carvalha, Touriga Francesa |
Kuivusaste | Magus |
Alkoholisisaldus | 19% vol |
Liik | Kaitstud päritolunimetusega liköörvein |
Tootja | Quinta and Vineyard Bottlers-V |
Kogus kastis | 6 |
The Real Companhia Velha on loodud 10. septembril 1756 Portos. Ettevõtet tuntakse ka Royal Oporto Wine Company nime all, kuna selle asutas kuningas Dom Jose I. See pika taustaga portveinikoda on praeguseks Portugali suurim ja tuntuim. Ettevõte on tänaseni portugallaste omanduses ( ei ole brittide haldusalas) ja ettevõtet juhib Silva Reis. Portvein valmib Douro jõe graniit-terrassidel ja on oma nime saanud Porto (Oporto) linna järgi.
Tootmisviis | Ruby portvein on noor, rubiinpunane, puuviljane, magus vein, küpseb vanades, suurtes tammemahutites küpseb 1–6 aastat. |
---|---|
Värvus | Rubiinpunane |
Aroom | Jõuline, tunda küpseid kuivatatud puuvilju, tumedaid metsmarju, musta ploomi ja šokolaadi. |
Toidusoovitus | Digestiiv, Iseseisvalt nautimiseks, Tugevamad juustud |
Serveerimine | jahutatult 14-16°C portveini või copita pokaalist |
Säilitustingimused | Säilitada vertikaalses asendis, temperatuuril 18-20C |
Allergeenid | Sulfiit (E220<->E228) |