Riik | Portugal |
---|---|
Piirkond | Douro |
Marjasort | Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Roriz |
Kuivusaste | Magus |
Alkoholisisaldus | 19% vol |
Liik | Kaitstud päritolunimetusega liköörvein |
Tootja | Quinta and Vineyard Bottlers-V |
Kogus kastis | 6 |
The Real Companhia Velha on loodud 10. septembril 1756 Portos. Ettevõtet tuntakse ka Royal Oporto Wine Company nime all, kuna selle asutas kuningas Dom Jose I. See pika taustaga portveinikoda on praeguseks Portugali suurim ja tuntuim. Ettevõte on tänaseni portugallaste omanduses ( ei ole brittide haldusalas) ja ettevõtet juhib Silva Reis. Portvein valmib Douro jõe graniit-terrassidel ja on oma nime saanud Porto (Oporto) linna järgi.
Tootmisviis | Portvein valmib Douro jõe graniit-terrassidel ja on oma nime saanud Porto (Oporto) linna järgi. Portveini tegemiseks on lubatud kasutada 80 punast ja 40 valget viinamarjasorti. Tuntuimad marjad on Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Barroca ja Tinta Roriz. Portvein on peaaegu alati segatud vein ning küpseb alati tammevaatides (pipes 534–550 l) . |
---|---|
Värvus | Telliskivipunane |
Aroom | Tunda karamelli, liköörsust, kuivatatud puuvilju, kreeka pähkleid. |
Toidusoovitus | Digestiiv, Iseseisvalt nautimiseks, Tugevamad juustud |
Serveerimine | jahutatult 14-16°C portveini või copita pokaalist |
Säilitustingimused | Säilitada vertikaalses asendis, temperatuuril 18-20C |
Allergeenid | Sulfiit (E220<->E228) |