RUFFINO AMARO ANTICA RICETTA 27% 70CL

RiikItaalia
PiirkondToscana
KuivusastePoolkuiv
Alkoholisisaldus27% vol
LiikBitter
TootjaRuffino S.r.l.
Kogus kastis6

Ruffino veinimajal on sajandivanune kogemus eriliste ja kangendatud veinide valmistamisel. Antica Ricetta sari ongi loodud nende pärandi baasilt ja kannab edasi veinimaja pikaajalisi traditsioone.

Ruffino veinimaja on loodud1877.a. vendade Ilario ja Leopoldo Ruffino poolt. Aastal 1890, kui Itaalia oli kuningriik, külastas Aosta hertsog veinimaju, et valida välja õukonna ametlik vein. Jõudes Ruffino veinimajja oli Aosta hertsog  vaimustunud Ruffino veinimaja Chianti veinist ja sõlmiti leping ning väljastati sertifikaat, kus Ruffino Chianti on ametlikult Itaalia kuningakoja veinivarustaja.  
Seda ajaloolist hetke sümboliseerib Ruffino Chianti Classico Riserva Ducale DOCG, Ruffino Chianti Classico Gran Selezione DOCG veinide esietikett. 
Ruffino veinimaja valmistab värskeid, suviseid veine Toskaana, Maremma- Aqua di Venus Rose ja Bianco veine; samuti Vino Nobile de Montepulciano, Ruffino Modus (Super-Tuscan). Alles ligi 5-6 aastat tagasi avastas veinimaja arhiividest antiiksed Ruffino veinimaja retseptid vermouth´i ja amaro bitteri valmistamiseks. Tänaseks on Ruffino Antica Ricetta Vermouth ja Amaro esindatud premium kokteilibaaride menüüs. 

 

Omadused

TootmisviisÜrtidel põhinev alkohoolne jook (bitter), mille põhikomponendiks on Ruffino Toscana piirkonna punane vein; segatakse ja jäetakse mitmeks nädalaks aeglaselt laagerduma koos enam kui 30 hoolikalt valitud koostisosaga (erinevad ürdid, tsitruselid, kuivatatud puuviljad), mille tulemusena saavutab Amaro Antica Ricetta omapärase ja eristuva maitse. Originaalses Ruffino retseptis on tunda rabarberit koos enam kui 30 erineva taimega: ürdid, tsitruselised ja vürtsid, iiris, koer-kibuvits, metsamarjad, võilill ja nõgesed.
VärvusSügav eebenipuu
AroomAroomis on tunda rikkalikult murakaid, üleküpsenud punaseid metsmarju, milles omakorda vihjeid ürtidele nagu loorberileht, muskaatpähkel ja safran, aimatavat tubaka ja sigarikarbi noote.
MaitseSobib ideaalselt digestiiviks, serveerituna (4°C juures) jääga ja sidrunikoorega, samuti ideaalne kokteilide koostisosana.
ToidusoovitusDigestiiv, Iseseisvalt nautimiseks
ServeerimineSobib ideaalselt digestiiviks, serveerituna (4°C juures) jääga ja sidrunikoorega, samuti ideaalne kokteilide koostisosana.
SäilitustingimusedSäilitada vertikaalses asendis, temperatuuril 18-20C
AllergeenidSulfiit (E220<->E228)