Riik | Itaalia |
---|---|
Piirkond | Toscana |
Marjasort | Vermentino, Chardonnay, Sangiovese |
Kuivusaste | Kuiv |
Alkoholisisaldus | 13% vol |
Liik | Kaitstud geograafilise tähisega vein |
Tootja | Ruffino S.r.l. |
Kogus kastis | 6 |
Ruffino Aqua di Venus Bianco vein kajastab vahemerelist lopsakat ja puuviljase veinistiili. Kreeka poeedi Homerose järgi oli Veenus Jupiteri ja ookeaninümf Dione tütar. Jumalanna sündis merest väljudes suurel karbil. Botticelli kujutas Veenuse sündi ühes renessansiajastu kõige ikoonilisemas kunstiteoses. 1485. aastal valminud maali tellis Lorenzo suurepärase õukond. Botticelli Veenus on jätkuvalt ülemaailmne elegantsi ja sensuaalsuse ikoon.
Ruffino veinimaja on loodud1877.a. vendade Ilario ja Leopoldo Ruffino poolt. Aastal 1890, kui Itaalia oli kuningriik, külastas Aosta hertsog veinimaju, et valida välja õukonna ametlik vein. Jõudes Ruffino veinimajja oli Aosta hertsog vaimustunud Ruffino veinimaja Chianti veinist ja sõlmiti leping ning väljastati sertifikaat, kus Ruffino Chianti on ametlikult Itaalia kuningakoja veinivarustaja.
Seda ajaloolist hetke sümboliseerib Ruffino Chianti Classico Riserva Ducale DOCG, Ruffino Chianti Classico Gran Selezione DOCG veinide esietikett.
Ruffino veinimaja valmistab värskeid, suviseid veine Toskaana, Maremma- Aqua di Venus Rose ja Bianco veine; samuti Vino Nobile de Montepulciano, Ruffino Modus (Super-Tuscan). Alles ligi 5-6 aastat tagasi avastas veinimaja arhiividest antiiksed Ruffino veinimaja retseptid vermouth´i ja amaro bitteri valmistamiseks. Tänaseks on Ruffino Antica Ricetta Vermouth ja Amaro esindatud premium kokteilibaaride menüüs.
Tootmisviis | Viinapuuaiad paiknevad Toskaanas, Maremma piirkonnas 190-250m üle merepinna. Vermentino ja Sangiovese viinamarjad on korjatud Maremma piirkonnast ja Chardonnay marjad Ruffino “La Solatia” viinapuuaiast. Aqua di Venus White viinamarjad korjatakse käsitsi ja pressitakse õrnalt. Fermentatsioon toimub madalal temperatuuril roostevabast terasvaatides, edasi vein areneb termo-kontrollitud terasvaatides. Vein ei ole läbinud malolaktilist fermentatsiooni. |
---|---|
Värvus | Helekollane, kirgas |
Aroom | Aroom on värske ja lopsakalt puuviljane. Tunda on valgeid virsikuid, tsitruselisi, kollaseid troopilisi puuvilju, valgeid lilli, akaatsiaõisi, veidi rohelisi ürte. |
Maitse | Maitse on kuiv, hea värske happesusega ja puuviljane. Tunda on küpseid troopilisi puuvilju- mango, ananass, rohelisi ürte- salvei, rosmariin. Järelmaitse kestev ja mineraalselt tsitruselise happesusega. |
Toidusoovitus | Eelroad, Aperitiiv, Mereannid, Rohelised salatid, Iseseisvalt nautimiseks, Valge kala |
Serveerimine | jahutatult 7-8°C Bordeaux tüüpi valgeveini pokaalist. |
Säilitustingimused | Arengupotentsiaal 2-4 aastat alates korjeaastast. |