Riik | Itaalia |
---|---|
Piirkond | Toscana |
Marjasort | Pinot Grigio |
Kuivusaste | Kuiv |
Alkoholisisaldus | 14% vol |
Liik | Kaitstud geograafilise tähisega vein |
Tootja | Ruffino S.r.l. |
Kogus kastis | 6 |
Ruffino veinimaja on loodud 1877.a aastal Itaalias, Toskaana piirkonnas. La Solatia Pinot Grigio veini valmistamiseks korjatakse viinamarjad La Solatia viinapuuaiast, keskaegse Monteriggioni linna ümbrusest, Siena lähedalt. Viinapuud paiknevad 190-250 m. üle merepinna. Esimene tootmisaasta 2002.
Ruffino veinimaja on loodud1877.a. vendade Ilario ja Leopoldo Ruffino poolt. Aastal 1890, kui Itaalia oli kuningriik, külastas Aosta hertsog veinimaju, et valida välja õukonna ametlik vein. Jõudes Ruffino veinimajja oli Aosta hertsog vaimustunud Ruffino veinimaja Chianti veinist ja sõlmiti leping ning väljastati sertifikaat, kus Ruffino Chianti on ametlikult Itaalia kuningakoja veinivarustaja.
Seda ajaloolist hetke sümboliseerib Ruffino Chianti Classico Riserva Ducale DOCG, Ruffino Chianti Classico Gran Selezione DOCG veinide esietikett.
Ruffino veinimaja valmistab värskeid, suviseid veine Toskaana, Maremma- Aqua di Venus Rose ja Bianco veine; samuti Vino Nobile de Montepulciano, Ruffino Modus (Super-Tuscan). Alles ligi 5-6 aastat tagasi avastas veinimaja arhiividest antiiksed Ruffino veinimaja retseptid vermouth´i ja amaro bitteri valmistamiseks. Tänaseks on Ruffino Antica Ricetta Vermouth ja Amaro esindatud premium kokteilibaaride menüüs.
Tootmisviis | Viinapuud paiknevad 190-250 m. üle merepinna. Viinamarjad korjatakse, pressitakse õrnalt ning edasi toimub külmfermentatsioon kontrollitud temperatuuriga terasvaatides. |
---|---|
Värvus | Helekollane, kirgas |
Aroom | Aroom on puuviljane ja lilleline, tunda metslilli, akaatsiaõisi, küpseid õunu, pirne, virsikuid, tsitruselisi. |
Maitse | Maitse on kuiv, puuviljane, keskmise täidlusega. Tunda troopilisi puuvilju, kollaseid ploome, valgeid röstitud mandleid, rohelisi ürte. Järelmaitse pikk ja mineraalselt tsitruseline. |
Toidusoovitus | Eelroad, Aasia köök, Linnuliha, Mereannid, Pasta, Valge kala |
Serveerimine | jahutatult 8-10°C klassikalisest Bordeaux valgeveini pokaalist. |
Säilitustingimused | Arengupotentsiaal 3-4 aastat alates korjeaastast. |
Allergeenid | Sulfiit (E220<->E228) |