Riik | Itaalia |
---|---|
Piirkond | Toskaana |
Marjasort | Chardonnay, Vermentino |
Kuivusaste | Kuiv |
Alkoholisisaldus | 12.5% vol |
Liik | Kaitstud geograafilise tähisega vein |
Tootja | Ruffino S.r.l. |
Kogus kastis | 6 |
"Ruffino veinimaja on loodud1877.a. vendade Ilario ja Leopoldo Ruffino poolt. Aastal 1890, kui Itaalia oli kuningriik, külastas Aosta hertsog veinimaju, et valida välja õukonna ametlik vein. Jõudes Ruffino veinimajja oli Aosta hertsog vaimustunud Ruffino veinimaja Chianti veinist ja sõlmiti leping ning väljastati sertifikaat, kus Ruffino Chianti on ametlikult Itaalia kuningakoja veinivarustaja.
Ruffino veinimaja on loodud1877.a. vendade Ilario ja Leopoldo Ruffino poolt. Aastal 1890, kui Itaalia oli kuningriik, külastas Aosta hertsog veinimaju, et valida välja õukonna ametlik vein. Jõudes Ruffino veinimajja oli Aosta hertsog vaimustunud Ruffino veinimaja Chianti veinist ja sõlmiti leping ning väljastati sertifikaat, kus Ruffino Chianti on ametlikult Itaalia kuningakoja veinivarustaja.
Seda ajaloolist hetke sümboliseerib Ruffino Chianti Classico Riserva Ducale DOCG, Ruffino Chianti Classico Gran Selezione DOCG veinide esietikett.
Ruffino veinimaja valmistab värskeid, suviseid veine Toskaana, Maremma- Aqua di Venus Rose ja Bianco veine; samuti Vino Nobile de Montepulciano, Ruffino Modus (Super-Tuscan). Alles ligi 5-6 aastat tagasi avastas veinimaja arhiividest antiiksed Ruffino veinimaja retseptid vermouth´i ja amaro bitteri valmistamiseks. Tänaseks on Ruffino Antica Ricetta Vermouth ja Amaro esindatud premium kokteilibaaride menüüs.
Tootmisviis | Ruffino Libaio veini viinamarjad on korjatud La Solatia aiast, keskaegse Monteriggioni linna ümbrusest, Siena lähedalt. Viinapuuaiad paiknevad 190-250m üle merepinna. Marjad korjatakse käsitsi, sorteeritakse ja marjad eemaldatakse kobarvartest. Marjad pressitakse õrnalt ja fermentatsioon toimub kontrollitud temperatuuriga terasvaatides. |
---|---|
Värvus | Helekollane, roheka alatooniga. |
Aroom | Värske ja lopsakalt puuviljane, aroomis tulevad esile küpsed õunad, troopilised puuviljad, floraalsed noodid, kevadlilled ja tsitruselised. |
Maitse | Kuiv, värske ja lopsakalt puuviljane, keskmise kehandiga valge vein. Maitses tunda küpseid puuvilju, ananassi, melonit, aprikoose, kollaseid õunu. Järelmaitse on keskmise pikkusega ja tsitruseliselt mineraalne. |
Toidusoovitus | Aperitiiv, Mereannid, Rohelised salatid kalaga, Rohelised salatid kanaga, Pasta, Pitsa, Aasia köök, Juustuvalik |
Serveerimine | jahutatut 6-8°C vahuveini või Bordeaux tüüpi valgeveini pokaalist. |
Säilitustingimused | Arengupotentsiaal 2-4 aastat alates korjeaastast. |
Allergeenid | Sulfiit (E220<->E228) |