Riik | Itaalia |
---|---|
Piirkond | Toscana (Super Toscana) |
Marjasort | Sangiovese, Merlot, Cabernet Sauvignon |
Kuivusaste | Kuiv |
Alkoholisisaldus | 15% vol |
Liik | Kaitstud geograafilise tähisega vein |
Tootja | Ruffino S.r.l. |
Kogus kastis | 6 |
Ruffino veinimaja on loodud 1877.a aastal Itaalias, Toskaana piirkonnas. Ruffino Modus vein on valmistatud kolmest nooblist viinamarjasordist - Sangiovese, Merlot ja Cabernet Sauvignon, esimene aastakäik valmis 1997.a.ning vein on pälvinud väärikaid auhindu veinikriitikute poolt.
Ruffino veinimaja on loodud1877.a. vendade Ilario ja Leopoldo Ruffino poolt. Aastal 1890, kui Itaalia oli kuningriik, külastas Aosta hertsog veinimaju, et valida välja õukonna ametlik vein. Jõudes Ruffino veinimajja oli Aosta hertsog vaimustunud Ruffino veinimaja Chianti veinist ja sõlmiti leping ning väljastati sertifikaat, kus Ruffino Chianti on ametlikult Itaalia kuningakoja veinivarustaja.
Seda ajaloolist hetke sümboliseerib Ruffino Chianti Classico Riserva Ducale DOCG, Ruffino Chianti Classico Gran Selezione DOCG veinide esietikett.
Ruffino veinimaja valmistab värskeid, suviseid veine Toskaana, Maremma- Aqua di Venus Rose ja Bianco veine; samuti Vino Nobile de Montepulciano, Ruffino Modus (Super-Tuscan). Alles ligi 5-6 aastat tagasi avastas veinimaja arhiividest antiiksed Ruffino veinimaja retseptid vermouth´i ja amaro bitteri valmistamiseks. Tänaseks on Ruffino Antica Ricetta Vermouth ja Amaro esindatud premium kokteilibaaride menüüs.
Tootmisviis | Ruffino Modus viinapuu aiad paiknevad Toskaanas, Ruffino veinimõisa Poggio Casciano nõlvadel. Viinamarjad korjatakse käsitsi- Merlot septembrikuu esimestel nädalatel, Sangiovese septembrikuu lõpul ja Cabernet Sauvignon oktoobrikuu lõpus. |
---|---|
Värvus | Tumepunane, violetse alatooniga. |
Aroom | Aroom on intensiivne, kompleksne, tunda küpseid kirsse, ploome, kuivatatud musti marju, vaniljet, tubakat ja kohvi. |
Maitse | Maitse on kuiv, keskmisest täidlasem, tunda kuivatatud kirsse, ploome, mustikaid, veidi musta pipart, heas tasakaalus, pehmed tanniinid. Järelmaitse kauakestev, hea küpse marjasusega. |
Toidusoovitus | BBQ lihad, Loomaliha, Lambaliha, Ulukiliha, Tugevamad juustud |
Serveerimine | 16-18°C Bordeaux tüüpi punaveini pokaalist, soovitavalt dekanteerida. |
Säilitustingimused | Arengupotentsiaal 10-15 aastat alates korjeaastast. |
Allergeenid | Sulfiit (E220<->E228) |