RUFFINO MODUS PRIMO´18 15,5% 75CL

RiikItaalia
PiirkondToscana (Super Toscana)
MarjasortCabernet Sauvignon, Merlot, Sangiovese
KuivusasteKuiv
Alkoholisisaldus15.5% vol
LiikKaitstud geograafilise tähisega vein
TootjaRuffino S.r.l.
Kogus kastis6

Ruffino veinimaja on loodud 1877.a aastal Itaalias, Toskaana piirkonnas. Ruffino Modus PRIMO vein on valmistatud kolmest nooblist viinamarjasordist - Sangiovese, Merlot ja Cabernet Sauvignon, esimene aastakäik valmis 2018.

Ruffino veinimaja on loodud1877.a. vendade Ilario ja Leopoldo Ruffino poolt. Aastal 1890, kui Itaalia oli kuningriik, külastas Aosta hertsog veinimaju, et valida välja õukonna ametlik vein. Jõudes Ruffino veinimajja oli Aosta hertsog  vaimustunud Ruffino veinimaja Chianti veinist ja sõlmiti leping ning väljastati sertifikaat, kus Ruffino Chianti on ametlikult Itaalia kuningakoja veinivarustaja.  
Seda ajaloolist hetke sümboliseerib Ruffino Chianti Classico Riserva Ducale DOCG, Ruffino Chianti Classico Gran Selezione DOCG veinide esietikett. 
Ruffino veinimaja valmistab värskeid, suviseid veine Toskaana, Maremma- Aqua di Venus Rose ja Bianco veine; samuti Vino Nobile de Montepulciano, Ruffino Modus (Super-Tuscan). Alles ligi 5-6 aastat tagasi avastas veinimaja arhiividest antiiksed Ruffino veinimaja retseptid vermouth´i ja amaro bitteri valmistamiseks. Tänaseks on Ruffino Antica Ricetta Vermouth ja Amaro esindatud premium kokteilibaaride menüüs. 

 

Omadused

TootmisviisViinapuuaiad paiknevad 290-450m üle merepinna. Merlot ja Sangiovese marjasordid korjatakse septembrikuus, Cabernet Sauvignon oktoobrikuu I-II nädalal. Fermentatsioon toimub roostevabast terasvaadis, matseratsioon viinamarjakestadega toimub 15 päeva Sangiovese, 20 päeva Merlot ja 25 päeva Cabernet Sauvignon marjasordil. Edasi vein areneb uutes Prantsuse tammevaatides 18 kuud ja pudelis 3 kuud.
VärvusTumepunane, violetse alatooniga.
AroomAroomis on tunda küpseid tumedaid marju, arooniaid, mustsõstraid, mustikaid, kuivatatud musta ploomi, mõrušokolaadi, tubakat ja magusaid vürtse.
MaitseMaitse on kuiv, kompleksne, elegantne ja täidlase kehandiga. Tunda on küpseid musti metsmarju, mustsõstra-ja arooniamoosi, marja-ja vaaditanniini, tumedat šokolaadi, musta terapipart. Järelmaitse on pikk ja marjane.
ToidusoovitusBBQ lihad, Loomaliha, Lambaliha, Ulukiliha, Tugevamad juustud
Serveerimine16-18°C Bordeaux tüüpi punaveini pokaalist, soovitavalt dekanteerida.
SäilitustingimusedArengupotentsiaal 10-15 aastat alates korjeaastast.
AllergeenidSulfiit (E220<->E228)